«Λόγω εξωσχολικών δραστηριοτήτων τα κρούσματα στα σχολεία των Τρικάλων»

0 585

Συναγερμός έχει σημάνει στα σχολικά ιδρύματα των Τρικάλων, καθώς η λίστα των σχολικών μονάδων άλλα και μεμονωμένων τμημάτων που αναστέλλουν την λειτουργία τους συνεχώς μακραίνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τoυ TV10.gr, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν διαπιστωθεί 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών και τεσσάρων  εκπαιδευτικών. Αυτή  τη στιγμή συνολικά στην πόλη των Τρικάλων τρεις σχολικές μονάδες είναι κλειστές (1ο ΕΠΑΛ, 3ο και 4ο ΓΕΛ) καθώς και 15 τμήματα σε διάφορα σχολεία της πόλης.

Να επισημανθεί πως αυτά τα στοιχεία αφορούν μόνο τα Λύκεια.

Όπως δήλωσε στο TV10.gr η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Ελένη Ξυνοπούλου, τα σχολεία είναι οι πιο ασφαλείς χώροι, τονίζοντας ότι τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία των Τρικάλων προέκυψαν εξ αιτίας των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των μαθητών.

Η ίδια μάλιστα εφιστά την προσοχή των γονιών και των μαθητών για την μείωση των άσκοπων κυκλοφοριών των παιδιών, καθώς και της τήρησης των προστατευτικών μέτρων ή και της καραντίνας σε όσους έχουν υποβληθεί σε καθεστώς καραντίνας, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αξίζει να επισημανθεί, πως όσον αφορά στο ζήτημα των ανοιχτών παραθύρων μέσα στον χειμώνα, ο χώρος των αιθουσών θα αερίζεται περιοδικά.

Τέλος, όσον αφορά στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, φαίνεται πως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι πιο έτοιμη και πιο εξοικειωμένη με την τεχνολογία, ενώ ήδη τα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων, κάνουν διαδικτυακά μαθήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.