Λειτουργική ζωή στην Κορομηλιά Καλαμπάκας – Του π. Ηρακλή Φίλιου

0 988

Είναι γεγονός πως η Κορομηλιά Καλαμπάκας αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό μέρος, όπου Τρικαλινοί αλλά και Καλαμπακιώτες απολαμβάνουν στην όμορφη φύση του τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στην Κορομηλιά υπάρχει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, ένας λιτός και φιλόξενος ναός που χτίστηκε με αγάπη από τους κατοίκους της. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα να χτυπάει συχνά η καμπάνα της εκκλησίας. Έτσι, οι κάτοικοι της Κορομηλιάς περιμένουν πότε θα έρθει εκείνη η ημέρα όπου θα εορτάσουν την εορτή της Αγίας Παρασκευής και την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να λειτουργήσει ο ναός.

Ως γνωστόν, ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Κορομηλιάς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της που απαρτίζεται από έντιμους και ενάρετους ανθρώπους, βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Διάβας. Στα πλαίσια των ποιμαντικών ενεργειών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Διάβας και δεδομένης της ευαισθησίας του Επισκόπου μας Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου για τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με την ευλογία του, από φέτος ξεκινάει μία λειτουργική κίνηση στην Κορομηλιά, ώστε οι συνάνθρωποι μας που διαμένουν εκεί (τέλη Ιουλίου – μέσα Αυγούστου περίπου), να απολαμβάνουν των λειτουργικών ευκαιριών της ενορίας τους.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί το λειτουργικό πρόγραμμα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κορομηλιάς.

 

Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Διάβας

Πρεσβύτερος π. Ηρακλής Φίλιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.