Λευτέρης Αβραμόπουλος: Μείναμε πίσω… Χάσαμε 300 χιλ. ευρώ από την επιχορήγηση του ενεργειακού κόστους

0 817

Ο Δήμος Μετεώρων έμεινε πίσω, δεν αδικήθηκε στο θέμα της επιχορήγησης του ενεργειακού κόστους που πήρε 53 χιλ. ευρώ και είναι στην θέση 296 από τους 332 είπε ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ποσό που πήρε από το αρμόδιο υπουργείο για το ενεργιακό κόστος!

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες την υπ΄αριθμ. 43582/30-6-2022 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ .Πέτσα, με θέμα την επιχορήγηση των Δήμων της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, όπου ο Δήμος Μετεώρων έλαβε μόνο το ποσό των 53274,33 €.

Αν δεν είχαμε δει τους υπόλοιπους Δήμους θα λέγαμε ότι ήταν ένα ‘ καλό δωράκι’ για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετεώρων.

Όταν όμως κάποιος δει τα ποσά των υπόλοιπων Δήμων της χώρας θα διαπιστώσει ότι ο Δήμος μας είναι ουραγός των εξελίξεων εξαιτίας της διαχείρισης των διοικούντων της. Συγκεκριμένα σε σύνολο 332 Δήμων , ο Δήμος Μετεώρων, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους, με 51 κοινότητες καταλαμβάνει την 296η θέση ξεπερνώντας μόνο κάποιους νησιωτικούς ή ορεινούς Δήμους με λίγους κατοίκους, όπως η Γαύδος, η Ελαφόνησος, η Κίμωλος κλπ.

Η παράταξή μας, η «Δύναμη Ευθύνης» δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια για την συγκεκριμένη υπόθεση, θα απευθυνθεί στις Δημόσιες Αρχές όπως είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να λάβει ο δημος μας το ποσό που έπρεπε να λάβει περίπου το ποσό των 300.000 ευρώ

Ο. κ. Αβραμόπουλος επίσης είπε πως μίλησε με τον διευθυντή της οικονομικής, τον επόμενο μήνα θα γίνει τροποποίηση και δεσμεύομαι να προσπαθήσουμε να λάβουμε από κοινού 300 χιλ ευρώ επιχορήγηση…    

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.