Λάρισα – Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, με τουλάχιστον 58 μέλη και δράση πέντε ετών!

Περισσότερα από 58 άτομα, εκ των οποίων τα 3 κατηγορούνται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται σύμφωνα με τις οι αστυνομικές αρχές στη Λάρισα, σε πλήθος κλοπών και διαρρήξεων, από το 2005 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 σε Λάρισα και Τρίκαλα.

0 438

Περισσότερα από 58 άτομα, εκ των οποίων τα 3 κατηγορούνται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται σύμφωνα με τις οι αστυνομικές αρχές στη Λάρισα, σε πλήθος κλοπών και διαρρήξεων, από το 2005 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Περισσότερα από 58 άτομα, εκ των οποίων τα 3 κατηγορούνται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται σύμφωνα με τις οι αστυνομικές αρχές στη Λάρισα, σε πλήθος κλοπών και διαρρήξεων, από το 2005 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 σε Λάρισα και Τρίκαλα. Το κουβάρι αυτής της μοναδικής, τουλάχιστον για τα χρονικά της περιοχής, υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και συνελήφθησαν δυο άτομα, τα οποία οδήγησαν στο «ξετύλιγμα του κουβαριού» της υπόθεσης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια γυναίκα μαζί με δύο άνδρες συγκρότησαν από κοινού δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αναγνωρισμένη δράση την τελευταία πενταετία και διακριτούς ρόλους.

Ειδικότερα οι άνδρες με άγνωστο αριθμό συνεργών τους διέπρατταν κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τα δε αποκομισθέντα κλοπιμαία τα διοχέτευαν στην συνεργάτιδά τους, η οποία διαδραμάτιζε αρχηγικό ρόλο στην εν λόγω ομάδα. Αυτή στη συνέχεια, είτε τα τοποθετούσε σε τραπεζική θυρίδα ή τα προωθούσε σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια, είτε ακόμα προέβαινε στην κατασκευή αυτοσχέδιων ράβδων χρυσού από τήξη χρυσαφικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικείες, ενεχυροδανειστήρια, κοσμηματοπωλεία και θυρίδες τραπεζών κατασχέθηκαν συνολικά 2.331 χρυσαφικά – κοσμήματα και βιντεοκάμερες, η αξία των οποίων υπολογίζεται από πρώτη εκτίμηση σε 500.000 ευρώ. Από τα ανωτέρω κατασχεθέντα αντικείμενα έως σήμερα αναγνωρίστηκαν – ταυτοποιήθηκαν 262 χρυσαφικά – κοσμήματα από συνολικά 106 παθόντες.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των ανευρεθέντων παραστατικών σε χώρο ενεχυροδανειστηρίου, η ιδιοκτήτριά του απέστειλε 16 φορές κατά το χρονικό διάστημα από 06-11-2009 έως 08-09-2010, με εταιρεία ταχυμεταφορών, σε εταιρεία SCRAP GOLD στη Μεγάλη Βρετανία συνολική ποσότητα χρυσαφικών-κοσμημάτων 7 κιλών και 335 γραμμαρίων, προς εκποίηση αποκομίζοντας από τις πραγματοποιηθείσες συναλλαγές το συνολικό ποσό των εξήντα χιλιάδων και τριακοσίων εβδομήντα έξι (60.376) ευρώ.

Για τον ίδιο ως άνω σκοπό παρέδωσε προς εκποίηση σε διάφορους ιδιώτες στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 22-01-2009 έως 13-06-2009 χρυσαφικά συνολικού βάρους 1.939,7 γραμμαρίων και 61 τεμάχια χρυσών λιρών αντί του συνολικού χρηματικού ποσού των 13.893 ευρώ.

Σε θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό κατάστημα στη Λάρισα μία εκ των εμπλεκομένων στην οργάνωση, βρέθηκαν 195 χρυσαφικά – κοσμήματα μεταξύ των οποίων και δύο αυτοσχέδιοι ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 83 γραμμαρίων, προερχόμενες από τήξη χρυσαφικών.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.