Λάρισα: 33χρονος απολύθηκε ως ανεμβολίαστος και το… έριξε στις κλοπές

0 593

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και έχασα την εργασία μου, γι’ αυτό έκανα αυτή την πράξη. Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και είμαι διατεθειμένος να επιστρέψω το ποσό» τόνισε χθες ένας 33χρονος απολογούμενος στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας όπου παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για κλοπή.

Ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έχοντας διαρρήξει το σπίτι 88χρονης ενώ από την έρευνα αποδείχθηκε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ήταν αυτός που έκλεψε αυτοκίνητο δημόσιας υπηρεσίας από το αμαξοστάσιο.

Με χο οποίο, όπως τόνισε ο 33χρονος, «πήγα στον Τύρναβο για να πάρω τη δόση μου και το έφερα πίσω στη Λά­ρισα και χο άφησα κοντά για να το βρούν».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 33χρονος, κάποια στιγμή προχθές βράδυ, παραβιάζοντας το ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας μπήκε στην ισόγεια μονοκατοικία της 88χρονης στη Λάρισα. Χωρίς να γίνει αντιληπτός από τη 88χρονη που κοιμόταν, από το υπνοδωμάτιο έκλεψε δύο πορτοφόλια πά­νω από το κομοδίνο που περιείχαν, το ένα 350 ευρώ και το δεύτερο, 30 ευρώ σε κέρματα. Όπως κατέθεσε χθες στο Αυτόφωρο αστυνομικός, η 88χρονη κοιμόταν και δεν κατάλαβε την κλοπή ην οποία κατήγγειλε την επόμενη ημέ­ρα, για να προσθέσει όχι από την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε πως ο 33χρονος ήταν ο δράστης κλοπής αυτοκινήτου δημόσιας υπηρεσίας. Προϊστάμενος της δημόσιας υπηρεσίας καταθέτοντας χθες τόνισε ότι τον περα­σμένο Ιανουάριο, την περίοδο των χιονοπτώσεων, άγνωστος προκάλεσε υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης δημόσιας υπηρεσίας, ενώ έκλεψε ένα δεύτερο ημιφορτηγό.

«Αυτά που ειπώθηκαν ισχύουν» τόνισε απολογούμενος ο 33χρονος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι έκλεψε ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 120 ευρώ και όχι όσα καταγγέλθηκαν από την 88χρονη.

Προσθέτοντας επίσης αναφερόμενος στην κλοπή του αυτοκινήτου ότι «το πήρα και πήγα σον Τύρναβο για να πάρω τη δόση μου και το έφερα πίσω στη Λάρισα και, το άφησα κοντά για να το βρούνε». Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, χο αυτοκίνητο βρέθηκε σε κοντινή οδό στην ίδια συνοικία με το αμαξοστάσιο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας που καταγγέλθηκε η κλοπή. «Είχα τη δουλειά μου, δεν χρειαζόταν να κάνω τέτοια» τόνισε ο 33χρονος απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου του Μονομελούς Αυτοφώρου, γιατί έκανε τις κλοπές. Για να διευκρι­νίσει ότι «δεν έχω κάνει το εμβόλιο και έτσι έχασα την εργασία μου, γι’ αυτό έκανα αυτή την πράξη. Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και είμαι διατεθειμένος να επιστρέψω το ποσό» κατέληξε απολογούμενος ο 33χρονος, ο οποίος όντως για πρώτη φορά συνε­λήφθη για κλοπές. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για την κλοπή, αλλά και την παύση της ποινικής δίωξης για τη φθορά ξένης περι­ουσίας αφού στο δικαστήριο δηλώθη­κε πως δεν επιθυμεί κάποιος τη δίωξή του κατηγορουμένου για τη συγκεκρι­μένη πράξη. Με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να ανακοινώνει την ενοχή του 33χρονου, επιβάλλοντάς του ποινή φυ­λάκισής 12 μηνών, αλλά με τριετή αναστολή.

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας) – onlarissa.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr