Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμπάκας: Μερίδιο ευθύνης έχει η Δημοτική Αρχή Δ. Μετεώρων που τροφοδοτεί την τοπική κοινωνία με ξενοφοβικά αισθήματα

0 516

Την κύρια ευθύνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αυτοί ζουν, έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, με την αποδοχή της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και το πρόσφατο νομοσχέδιο της ΝΔ που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους.

Από το μερίδιο ευθύνης δεν εξαιρείται και η δημοτική αρχή Μετεώρων που, ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις επιδιώξεις του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, όπως και οι άλλες παρατάξεις, τροφοδοτούν την τοπική κοινωνία με ξενοφοβικά αισθήματα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα, αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με την υπογραφή της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, σε βάρος μιας σειράς λαών. Είναι θύματα καταπιεστικών καθεστώτων, της άγριας εκμετάλλευσης που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν, πληρώνοντας αδρά τους δουλέμπορους και πολλοί από αυτούς πνίγονται στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο.

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζεται να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να στρέψουμε τα βέλη μας στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Αναδεικνύεται η ανάγκη σήμερα να δυναμώσουν η πάλη και η αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να δυναμώσει η πάλη απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την πολιτική της ΕΕ σε βάρος των λαών.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” έχει από την αρχή διαχωρίσει τη θέση της σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Η θέση μας είναι καθαρή και δεν χωράει παρερμηνείες.

Να κλείσουν άμεσα όλα τα hot spots στα νησιά και να μεταφερθεί όλος αυτός ο κόσμος σε ανθρώπινες συνθήκες και εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και καμιά εμπλοκή ΜΚΟ.

Σίγουρα θα πρέπει να στηριχτούν από το κράτος τα προγράμματα ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων, όπως και άλλων ανοιχτών δομών που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Καλαμπάκα,
9/11/2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.