Λαϊκή Συνέλευση στη Διάβα για την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου στο Κοινοτικό Κατάστημα

Λαϊκή συνέλευση συγκάλεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Διάβας την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με αφορμή την κίνηση της Δημοτικής Αρχής και δη των τριών αντιδημάρχων που εισήλθαν στο κοινοτικό κατάστημα χωρίς την παρουσία του.

0 370

Λαϊκή συνέλευση συγκάλεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Διάβας την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με αφορμή την κίνηση της Δημοτικής Αρχής και δη των τριών αντιδημάρχων που εισήλθαν στο κοινοτικό κατάστημα χωρίς την παρουσία του.

Λαϊκή συνέλευση συγκάλεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Διάβας την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με αφορμή την κίνηση της Δημοτικής Αρχής και δη των τριών αντιδημάρχων που εισήλθαν στο κοινοτικό κατάστημα χωρίς την παρουσία του. Η κόντρα του προέδρου της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες όταν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου αποφάσισε την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Καλαμπάκας στο Κοινοτικό κατάστημα της Διάβας χωρίς να ερωτηθεί ο πρόεδρος κ. Μπαρμπάτης προκειμένου να παρθεί μια κοινή απόφαση. Πριν λίγες ημέρες οι αντιδήμαρχοι κ.κ Αλέκος, Γκανούλης και Αλμπάνης βρέθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα και άλλαξαν την κλειδαριά χωρίς την παρουσία του προέδρου ο οποίος στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία Καλαμπάκας για παραβίαση του χώρου.

Ο κ. Μπαρμπάτης κατά την Λαϊκή Συνέλευση που έγινε έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα διάβασε στους παρευρισκόμενους  υπόμνημα και είχε ως εξής:

ΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΘΕΜΑ: Πρόταση για την συστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου στο Κοινοτικό κτίριο της Διάβας.
Σήμερα 14/1/2011 συνήλθαν τα προεδρία α/ τής Τοπικής Κοινότητας Διάβας, β/ του Αγροτικού Συλλόγου , γ/του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας και δ/του ΑΧ. ΔΟΞΑ ΔΙΑΒΑΣ, με μοναδικό θέμα την συστέγαση Υπηρεσιών του Δήμου στο κτίριο Διάβας και μετά από συζήτηση αποφασίσαμε ομόφωνα:

1.- Καταδικάζουμε την ενέργεια τής Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα των Αντιδημάρχων α/Αλμπάνη Ηρακλή , β/ Γκανούλη Δημητρίου και γ/ Αλέκου Θεόδωρου για την παραβίαση τής εισόδου του Κοινοτικού Κτιρίου , απουσία του Προέδρου τής Τοπικής Κοινότητας Διάβας. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή προσέβαλε και εξέθεσε τον Πρόεδρο τής Τοπικής Κοινότητας Διάβας, τον θεσμό τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και όλους τους κατοίκους της Διάβας οι οποίοι σέβονται τους θεσμούς και τους νόμους του Κράτους.
Ζητούμε από τους τρείς Αντιδημάρχους να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε εδώ, εκτός και αν εσείς αποφασίσετε διαφορετικά.

2.- Εισηγούμαστε προς όλους σας απόψε εδώ και σας παρακαλούμε να γίνει ομόφωνα δεκτή η εισήγησή μας , αναγνωρίζοντας τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου αλλά και για το καλό του χωριού μας για μια καλή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή:
α/ Να παραχωρηθεί το 50% του Αου ορόφου για την στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμπάκας ήτοι η μεγάλη αίθουσα και το Γραφείο δίπλα από την αίθουσα.

β/ Οι υπηρεσίες τής Τοπικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Αγροτικού Συλλόγου και του Α.Σ. Διάβας να μεταφερθούν στα άλλα δύο Γραφεία, το Αρχείο και τα αντικείμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
γ/ Να διαχωριστούν οι χώροι με πόρτα εισόδου δεξιά τής σκάλας.
δ/ Να αντικατασταθεί η κλειδαριά τής κεντρικής εισόδου και να παραδοθούν κλειδιά: Στον κ. Δήμαρχο, στον Πρόεδρο τής Τοπικής Κοινότητας και στους υπευθύνους των Υπηρεσιών που θα στεγαστούν.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας θα γίνει δεκτή από τον κ. Δήμαρχο αλλά και από όλους σας.
Για την Τοπική Κοινότητα : Ο Πρόεδρος ΝΙΚ.ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ
Ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΓΡΗΓ. ΖΑΡΚΑΔΑΣ
Για τον Πολιτ. Σύλλογο: ΕΥΦΡΟΣΥΙΝΗ ΔΗΜΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗ
Για τον Αγροτικό Σύλλογο: ΚΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΤΟΣ
ΑΛΕΚΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
Για τον Α.Σ.ΔΟΞΑ ΔΙΑΒΑΣ: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

diavaIMG_1429

diavaDSC00326

diavaDSC00332

Το κοινοτικό κατάστημα Διάβας. Σε χώρο του θα στεγαστεί το “Βοήθεια στο Σπίτι” και το γραφείο αλλαοδαπών.

diavaIMG_1429

Παρών στην Λαική Συνέλευση και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρωνας Μπουτίνας.

diavaIMG_1437

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.