Λαμπρός εορτασμός στην ιστορική μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

0 659

Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών ολοκληρώθηκαν και φέτος οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας.

Το απόγευμα της Παρασκευής κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σταγών κ. Μετεώρων κ. Θεόκλητο υποδέχθηκαν στα προπύλαια της μονής την τίμια Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου που φυλάσσεται στα Μετέωρα και την οποία μετέφερε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Νήφωνας.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου, η Α΄ στάση των Χαιρετισμών και η Παράκληση των Αγίων Θεοδώρων.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών των Μετεώρων, καθώς και άλλων κληρικών της Μητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Σιαμάδων, Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο αθλητές του Χριστού.

Στις ακολουθίες παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Θεόδωρος Αλέκος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος ο κ. Θεόκλητος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την αδελφότητα της Μονής για το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.