Λαμπρό συλλείτουργο στην Καισαριανή παρουσία του Σταγών κ. Θεοκλήτου

0 576

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης στην Καισαριανή, όπου εορτάστηκε πανηγυρικά, ο προστάτης και έφορος της περιοχής Άγιος Νικόλαος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, μετείχαν ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος προεξήρχε της ιερής ακολουθίας και ο οικείος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος από το ιερό βήμα τόνισε πως «Πολλές φορές όλοι στη ζωή μας, θεωρούμε ότι εμείς είμαστε θεοί.

Ακόμη και αν τα χείλη μας προφέρουν το πιστεύω εις ένα θεό, στην πραγματικότητα νομίζουμε ότι εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλοι οι άλλοι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να υπηρετούν εμάς.

Εκείνη την ώρα είμαστε άθεοι, είμαστε ειδωλολάτρες».

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλλίνικος επεσήμανε πως «Σήμερα είμαστε φτωχοί στην καρδιά μας, για αυτό φτάσαμε στο θλιβερό φαινόμενο να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν ένα κομμάτι ψωμί, να βλέπουμε παιδιά να πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό, την ίδια στιγμή που ακούμε ότι δισεκατομμύρια καταναλώνονται για εξοπλισμούς ώστε το ένα κράτος να πολεμά το άλλο», ενώ έθεσε το ερώτημα με το οποίο θα πρέπει να αναλογιστεί ο κάθε ένας από εμάς που είναι «Στα πόσα ευρώ ο άνθρωπος είναι χορτάτος και στα πόσα ευρώ μπορεί να πει, ότι ζει κανονικά;

Όταν ο άνθρωπος έχει στην ψυχή του το θεό, μόνο τότε έχει μια πλήρη ζωή νοιώθοντας ολοκληρωμένος», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος ο κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε θερμά τους δυο Μητροπολίτες, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη του προστάτου και εφόρου της περιοχής Αγίου Νικολάου.

Του Αναστάσιου Βόπη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.