Κτηματολογικός πίνακας ανησυχεί το Δήμο Χασίων

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στην συνεδρίαση της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Χασίων για το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Δελητζιάς παρουσίασε τον Κτηματολογικό πίνακα του Δ.Δ. Αγναντιάς που εστάλη από το Υπουργείο και έγινε για την σύνταξη κτηματολογικών υποβάθρων για τον Ε65.

0 328

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στην συνεδρίαση της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Χασίων για το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Δελητζιάς παρουσίασε τον Κτηματολογικό πίνακα του Δ.Δ. Αγναντιάς που εστάλη από το Υπουργείο και έγινε για την σύνταξη κτηματολογικών υποβάθρων για τον Ε65.

Σ’ αυτόν τον πίνακα χαρακτηρίζονται Δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις ως Δημόσιες.
Και επειδή είναι πονηροί, αυτό το γεγονός ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο. Όλοι γνωρίζουμε ότι για να προχωρήσει ένας αυτοκινητόδρομος που διέρχεται μέσα από ιδιωτικές και δημοτικές εκτάσεις, χρειάζονται γενναίες αποζημιώσεις.
Όσα περισσότερα κτήματα ανήκουν στο Δημόσιο τόσο καλύτερα.
Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ώστε να αποκατασταθούν τα λάθη που υπάρχουν στον πίνακα.
Ο Δήμαρχος κ. Κωστούλας δήλωσε αισιόδοξος θεωρώντας ότι πρόκειται για λάθος που δεν έγινε εσκεμμένα.
Θέματα συνεδρίασης
Αξίζει να αναφερθούμε στο θέμα της Συνεδρίασης που αφορούσε την πρόταση του Δημάρχου ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος πλημμυρόπληκτος.
Ο Δήμαρχος αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι στον Δήμο έχουν γίνει πολλές καταστροφές από την τελευταία θεομηνία.
Καταστροφές που δεν μπορούν να αποκατασταθούν από χρήματα του Δήμου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν άρχισε η αποκατάσταση των σοβαρότερων προβλημάτων.
Ο κ. Κωστούλας θεωρεί την απόφαση να κηρυχθεί ο Δήμος Πλημμυρόπληκτος ως έναν μοχλό πίεσης για περεταίρω ενίσχυση του Δήμου από την πολιτεία.
Από την άλλη πλευρά Σδόνας και Παπαευθυμίου θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει καταγραφή όλων των ζημιών και να προσπαθήσει ο Δήμος να χρηματοδοτηθεί από το κονδύλι «Φυσικές καταστροφές».
Θεωρούν δε ότι ήδη πέρασε αρκετός καιρός και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την αποκατάσταση των ζημιών.
Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου κατά πλειοψηφία.
Στα ενδιαφέροντα θέματα μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό που αφορούσε την κατανομή της Γ΄ δόσης της ΣΑΤΑ.
Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε το 20% της ΣΑΤΑ να δίδεται για αποπληρωμή παλαιών οφειλών του Δήμου.
Ο Παπαευθυμίου ήταν αντίθετος προς αυτήν την απόφαση και η κατανομή ψηφίστηκε τμηματικά.
Πάντως κάποιοι Σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον τρόπο κατανομής της ΣΑΤΑ στο Δημοτικό Διαμέρισμα, θεωρώντας ότι κάποια διαμερίσματα αδικούνται.
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως αν υπάρχουν αδικίες θα αρθούν στην Δ΄ κατανομή της ΣΑΤΑ.
Τα θέματα της Συνεδρίασης και ψηφοφορία:
ΘΕΜΑ 1ο: Κήρυξη του Δήμου Χασίων ως πλημμυροπαθής. Κατά πλειοψηφία.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ και της ΔΕΠΑΧ για την .εκτέλεση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Ομόφωνα.
ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού ποσού 6.925,00 Ευρώ για την πληρωμή εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑ». Κατά πλειοψηφία.
ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού ποσού 4.000,00 Ευρώ για την πληρωμή εκτέλεσης της προμήθειας «ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ». Ομόφωνα.
ΘΕΜΑ 5ο: Κατανομή Γ. ΔΟΣΗΣ ΣΑΤΑ – 2007, ποσού 91.730,00 Ευρώ. Κατά πλειοψηφία.
ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού για την διάθεση πίστωσης ποσού 100.000,00 Ευρώ στην Δ.ΕΠ.Α.Χ. βάση της Προγραμματικής Σύμβασης. Ομόφωνα.
ΘΕΜΑ 7°: Έγκριση χορήγησης άδειας ίδρυσης & λειτουργίας, αιγοστασίου ιδιοκτησίας κ. Ελευθερίου Τσιάρα. Ομόφωνα
ΘΕΜΑ 8°: Αιτήσεις. Δημοτών.

Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Οκτωβρίου 2007, αρ. φύλλου 14743,   σελίδα 14 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.