Ξεκινούν απόψε οι παραμυθένιες παραστάσεις του «Επί Σταγών» για μικρούς και μεγάλους

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” και το τμήμα του  “Θεατρικό παιχνίδι” έχει την τιμή αυτή τη φορά να παρουσιάσει τους μικρούς του “ηθοποιούς” σε δυο υπέροχα παραμύθια

0 99

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” και το τμήμα του  “Θεατρικό παιχνίδι” έχει την τιμή αυτή τη φορά να παρουσιάσει τους μικρούς του “ηθοποιούς” σε δυο υπέροχα παραμύθια

Το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σταγών” και το τμήμα του  “Θεατρικό παιχνίδι” έχει την τιμή αυτή τη φορά να παρουσιάσει τους μικρούς του “ηθοποιούς” σε δυο υπέροχα παραμύθια.

Στον “Μικρό Πρίγκιπα” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και το “Περπατώ εις το δάσος’‘ της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Οι μικροί μας φίλοι με την εμψυχώτριά τους Μαρία Μπλούτσου ξεδιπλώνουν θεατρικά τις υπέροχες ιστορίες και μάλιστα σ’ ένα μαγευτικό χώρο έξω από το Μουσείο Καλαμπάκας που οι άνθρωποι του “Επί Σταγών” τον διαμορφώνουν κατάλληλα για να υποδεχτεί το μικρό μας θέατρο.

Δύο παραστάσεις που θα μαγέψουν τα παιδιά … και ιδιαίτερα τους μεγάλους.

Μικρός πρίγκιπας
Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μεγάλους και μικρούς. Είναι ένα παραμύθι διαχρονικό, αφού εδώ και 54 χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους από συγκίνηση όσους το διαβάζουν.
Ο μικρός πρίγκιπας μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του ξετυλίγει μπροστά στα μάτια ενός πιλότου όλη την επιπολαιότητα την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία για λεφτά τη μοναξιά των ανθρώπων.
Απλά χωρίς διδακτικού τόνου, χωρίς μελοδραματισμούς και υπερβολές κάθε περιγραφή του μικρού πρίγκιπα κάθε συζήτησή του είναι μάθημα ζωής. Μια συνεχής αναζήτηση για την αλήθεια.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 & Ώρα 21:15 – Αύλειος χώρος Μουσείου Καλαμπάκας
Τιμή κάρτας εισόδου 5 €

Περπατώ εις το δάσος
Ένα μυητικό ταξίδι είναι το Περπατώ εις το δάσος, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, μέσα στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους, να ενσωματώσει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο.
Οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοντορεβιθούλης κ.ά.) διασταυρώνονται, συνδυάζονται, μπερδεύονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας.
Η ηρωίδα του έργου είναι ένα κορίτσι γεμάτο κουράγιο, που ακούει στο όνομα Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά που θα μπορούσε επίσης να λέγεται Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κατερίνα, Μαρία, Ελένη, Στέλλα.
Ένα μυητικό ταξίδι είναι, λοιπόν, το Περπατώ εις το δάσος, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, μέσα στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους, να ενσωματώσει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο.
«Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε ένα παιχνίδι πρωτότυπο, ένα παιχνίδι που δεν έχει ξαναγίνει. Ένα παιχνίδι αποκλειστικά δικής μου εμπνεύσεως και με επιτυχία εξασφαλισμένη» ( Στέλλα Μιχαηλίδου ).

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 & Ώρα 21:15 – Αύλειος χώρος Μουσείου Καλαμπάκας
Τιμή κάρτας εισόδου 5 €

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.