Κούρσα με οδηγό και ξεναγό… δύο σε ένα

Η Αθήνα, παρ’ όλα τα στραβά της, είναι μια πόλη που διατηρεί ακόμη ένα κομμάτι από την παλιά της αίγλη.

0 204

Η Αθήνα, παρ’ όλα τα στραβά της, είναι μια πόλη που διατηρεί ακόμη ένα κομμάτι από την παλιά της αίγλη.

Η Αθήνα, παρ’ όλα τα στραβά της, είναι μια πόλη που διατηρεί ακόμη ένα κομμάτι από την παλιά της αίγλη. 

Όσο η Ακρόπολη θα στέκεται αγέρωχη και οι αρχαιολογικοί χώροι της πόλης θα κοσμούν την εικόνα της και θα προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, το «κλεινόν άστυ» θα είναι διαχρονικό και θα «συνομιλεί» με το ένδοξο παρελθόν του.

Γι’ αυτό και οι τουρίστες την επιλέγουν τόσο συχνά, είτε ως αποκλειστικό προορισμό είτε ως ενδιάμεσο σταθμό για τα νησιά του Αιγαίου. Όσοι πάντως έχουν λίγες μέρες στη διάθεσή τους δεν χάνουν ευκαιρία να τη «γυρίσουν» και να γνωρίσουν τις χάρες της, ιδιαίτερα τις νυχτερινές. Και εκτός από την ενοικίαση αυτοκινήτου που είναι ένας συνήθης τρόπος μετακίνησης των τουριστών, ένας τρόπος που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι η ξενάγηση στην πόλη με ταξί. Εκτός από την υπηρεσία της μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το ταξί επεκτείνει πλεόν τη χρήση του και γίνεται μέσο περιήγησης και ξενάγησης στην πλέον ιστορική πόλη του πλανήτη.

Με τιμή που συνήθως συμφωνείται μεταξύ του πελάτη και του οδηγού, μπορεί κανείς να δει όλα τα αρχαιολογικά διαμάντια της πόλης χωρίς το άγχος και την πίεση του χρόνου, με όσες στάσεις θέλει και διαμορφώνοντας το πρόγραμμα όπως εκείνος το επιθυμεί. Αν μάλιστα το θελήσει, μπορεί και να… ξεφύγει από τα όρια της Αθήνας και να επισκεφτεί, π.χ., τον Πειραιά ή τους Δελφούς, ή ακόμη να κάνει μια βόλτα στα προάστια, μακριά από το ιστορικό κέντρο.
Αν μάλιστα πέσει κανείς σε… μερακλή ταξιτζή, μπορεί να μάθει αρκετά για την πόλη και την ιστορία της, αποκτώντας με ενιαία αμοιβή τόσο οδηγό όσο και… ξεναγό. Ειδικά οι οδηγοί ταξί που δουλεύουν στο αερορόμιο είναι απολύτως εξοικειωμένοι με τους αλλοδαπούς τουρίστες και έχουν καλή σχέση με τις ξένες γλώσσες. Οι γνώσεις τους μάλιστα είναι αρκετές για να τους κατατάξουν κατά κάποιον τρόπο στην «ελίτ» του επαγγέλματός τους.

Η Αθήνα όμως δεν είναι μόνο τα αρχαία της και τα νεοκλασικά της. Ως λαός φιλόξενος, εξωστρεφής και κοινωνικός, έχουμε μια πρωτεύουσα που αναδεικνύει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας, με τις αθηναϊκές νύχτες να είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις ημέρες που ζούμε στην πολύβουη πόλη.

Ειδικά η περιοχή της Πλάκας, η «συνοικία των Θεών», που είναι γεμάτη από ταβέρνες, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα με σουβενίρ, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος που τη χαρακτηρίζει είναι μια πολύ συχνή επιλογή για όποιον θέλει να κάνει μια κούρσα με ταξί στην πόλη. Και η κούρσα μπορεί να συνεχιστεί την επόμενη μέρα, είτε για έναν καφέ στο Μοναστηράκι ή στο Θησείο, είτε ακόμη και για μπάνιο σε κάποια παραλία της Αττικής, αφού ως χώρα έχουμε το προνόμιο να είμαστε περιτριγυρισμένοι από θάλασσα.

Οι οδηγοί ταξί που ασχολούνται με τις κούρσες εντός Αττικής δεν αρνούνται να προσφέρουν τις σχετικές υπηρεσίες στους αλλοδαπούς και Έλληνες τουρίστες που θέλουν να μάθουν γρήγορα την Αθήνα, και μάλιστα το βλέπουν ως ευκαιρία να γνωρίσουν και οι ίδιοι την πόλη και – γιατί όχι; – να υπερηφανευθούν για τα κάλλη της, τόσο τα αρχαία όσο και τα σύγχρονα.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.taxi-athens-airport.com

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.