Κώστας Σκρέκας: Με κοινωνική δικαιοσύνη το νέο «Εξοικονομώ»

0 505

Με αφορμή την προδημοσίευση του οδηγού του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ», ο Κώστας Σκρέκας το χαρακτήρισε ως «κοινωνικά ευαίσθητο, δίκαιο και πιο αποδοτικό».

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα, το οποίο έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά, καθώς και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως «καταργείται η χρονική προτεραιότητα για την υποβολή των αιτήσεων και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για την υπαγωγή». Συγκεκριμένα για πρώτη φορά εισάγονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο, ενώ την ανάπτυξη και τη λειτουργία της θα αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Όπως τόνισε ο Τρικαλινός Υπουργός: «Ακούγοντας την κοινωνία, λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας με τη δημιουργία ξεχωριστού προϋπολογισμού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.