Κώστας Σκρέκας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι θεμελιωμένη στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα»

0 222

Τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών, της διαφάνειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Σκρέκας, κατά την τοποθέτησή του, επισήμανε την αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), οι οποίες αποκτούν πρόσθετη σημασία, καθώς η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις.

Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα καθώς και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής.

Στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας τόνισε πως: «Δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε, για να πετυχαίνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Ελλάδα, πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί. Η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερή αναφορά. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ενιαίου ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι μια Ευρώπη που ανοίγει δρόμους και ευκαιρίες».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση με τους πολίτες για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό», ενώ συμμετείχαν η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.