Κώστας Πρεβέντης: Ζητείται πολιτικός πολιτισμός και αξιοπρέπεια

1 1.076

Αγαπητοί μου φίλοι και συνδημότες,

Αφορμής δοθείσης σήμερα-χθες, αναγκάζομαι να επικοινωνήσω και πάλι μαζί σας και να τοποθετηθώ  για  την «πολύφερνη νύφη» ,τον πολιτικό πολιτισμό,που κάποιοι επικαλέσθηκαν, γιατί βαθιά μου πίστη είναι πως η πολιτική που δεν κατευθύνεται από και προς τον πολιτισμό ,αλλά και ο πολιτισμός που δεν στηρίζεται σε μια πολιτική αρχών( Μπαμπινιώτης) ,απορρίπτεται .Κατά παραγγελίαν λοιπόν πολιτικός πολιτισμός δεν υπάρχει.

Μου καταχωρήθηκε  λοιπόν φίλοι μου σήμερα,από τον υποψήφιο δήμαρχο;;; του δήμου Μετεώρων κ. Τόλη ,πως άδραξα την ευκαιρία ( με την ιδιότητα του γνωστού πολυπράγμονα αρθρογράφου- έτσι με χαρακτήρισε- να τους αποκαλέσω « Γελοιοποιημένους»,σ’ένα άρθρο μου . Επίσης ένιωσε την ανάγκη να μου θυμίσει ότι υπήρξα εραστής του παρασκηνίου,έχοντας μάλιστα «φιλοδοξία» !!!!, να με ανεβάσουν προσφωνώντας με στην εξέδρα , προφανώς υπονοεί τον Μάιο του 2019 και τον σημερινό δήμαρχο,ο οποίος εμφορούμενος από…. πολιτικό πολιτισμό, δεν προσφώνησε τον επί 13 ολόκληρους μήνες  εκπρόσωπο τύπου του συνδυασμού του,που ανάλωσε χιλιάδες ώρες πνευματικού ιδρώτα και έχαιρε καθολικής εκτίμησης όλων,εκτός των ανθρώπων του παρασκηνίου,οι οποίοι τελικά του επιβλήθηκαν ,χειραγωγώντας τον με το δίλλημα ή εμείς ή αυτός(Θαυμάσιος  πολιτικός πολιτισμός και αξιοπρέπεια) !!!

Σημείωση: Εκ των υστέρων ο κ. Αλέκος,προσπάθησε πολλές φορές να με προσεγγίσει,αναγνωρίζοντας το λάθος του( τον επικαλούμαι εδώ και τώρα)

Κύριε Τόλη

Εραστής της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής πάντως δεν υπήρξα.

Ο όρος « γελοιοποιημένοι».αφ’ενός αποκόπτεται ,αφ’ετέρου έχει πολιτική διάσταση με αφορμή την δημόσια αναίρεση σας με τον δήμαρχο( μιλάω για κύκλο τριβών για μετάθεση της ευθύνης και ψευδαίσθηση απαλλαγής),του ενός από τον άλλο.(Για το θέμα των όρων του διαγωνισμού)

Αγαπητέ κ. Τόλη

Κατ’αρχάς

Οι υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση δεν είναι αντίπαλοι,είναι συμπολίτες μέσα σε μικρές κοινωνίες που πρέπει να έχουν κοινούς στόχους ,για το καλό του τόπου. Ως εκ τούτου από μας εξαρτάται ν’αλλάξουμε το γενικότερο γκρίζο σκηνικό και να πορευτούμε δημιουργικά .

Δεν θέλω να πιστέψω πως σας εκφράζει αυτό που ο Νίτσε είπε για τον πολιτικό πολιτισμό « Να διαιρούνται οι άνθρωποι σε δύο τάξεις: Σε υποχείρια και σε εχθρούς.»

Κύριε Τόλη,θεωρώ πως αφορμής δοθείσης θα συμφωνήσουμε σε πάρα πολλά!

Θεωρώ λοιπόν πως συμφωνούμε πως στην πολιτική δεν είναι αυτονόητος ο πολιτισμός. Υπάρχει το θέαμα  του πολιτικού θεάτρου και το θέαμα της πολιτικής αρένας.

Θεωρώ πως συμφωνούμε στο γεγονός πως υπάρχει μετατόπιση της πολιτικής από την ουσία προς το στιλ άσκησης της πολιτικής.

Θεωρώ πως συμφωνούμε πως τον πολιτικό  λόγο τον καθιστά περισσότερο πολιτικό ,όταν γίνεται και λόγος προσωπικός ως προς το ύφος και την αξιολόγηση.

Κύριε Τόλη

Σίγουρα δεν συμφωνούμε όμως  στο ότι

Στις νέες συγκυρίες ,ο νέος πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει όλοι μας να κάνουμε  την υπέρβαση και την ποικιλία θέσεων και απόψεων -όσο σκληρές κι αν είναι- να μην τις στέλνουμε στις δικαστικές αίθουσες,αλλά να τις μεταβάλλουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα ,για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας!!!!

Κύριε Τόλη

Στις νέες συγκυρίες ο δήμος Μετεώρων έχει ανάγκη από έργα και υποδομές,έχει ανάγκη από μια νέα δημοτική αρχή με άξια και ικανά στελέχη ,που θα διεκδικήσει κονδύλια και ευρωπαϊκά προγράμματα,που θα μετατρέψει την Καλ/κα σε έξυπνη πόλη,σε μια πόλη που θα είναι σε θέση ν’αποκτήσει επιτέλους το δικό της πολιτιστικό και τουριστικό στίγμα στον χάρτη!!!!!!!

Να λοιπόν -για να σας δικαιώσω αυτή την φορά- γιατί θεωρώ δεδομένη την πολιτική βούληση και τον εαυτό μου νέα δημοτική αρχή από 01-01-2024!!

Γιατί ως « ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ’ θα το κάνουμε . Θα τραβήξουμε μπροστά με σχέδιο ,φρέσκιες ιδέες,νέα πρόσωπα και πολιτική -καθαρά αυτοδιοικητική – κουλτούρα εργατικότητας και προτεραιοτήτων!

Γιατί για μας και τον επικεφαλής  του συνδυασμού κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο, το μεγάλο στοίχημα είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες ,μεσ’από την λύση προβλημάτων τους.

Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι  να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης σε όλες τις τοπικές κοινότητες με γνώμονα πάντα την ανιδιοτελή προσφορά μας.

Γιατί εμείς ,ως συνδυασμός, επιλέξαμε να υπηρετήσουμε όχι τον κατά παραγγελία ,αλλά τον πραγματικό πολιτικό πολιτισμό,πιστεύοντας ακράδαντα πως αποτελεί πισωγύρισμα η εκτράχυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την χρήση προσωπικών επιθέσεων.

Γιατί για μας δεν αποτελεί προσωπική επίθεση η αναφορά στον διαγωνισμό -παρωδία- αποκομιδής των απορριμμάτων

Δεν αποτελεί προσωπική επίθεση να χαρακτηρίζουμε τον διαγωνισμό «φωτογραφικό»

Δεν αποτελεί προσωπική επίθεση να χαρακτηρίζουμε τον διαγωνισμό «copy paste” του περυσινού

Δεν αποτελεί προσωπική επίθεση το υπερβολικό κόστος ( 2,5 εκατομμύρια ευρώ) του διαγωνισμού!!!

Δεν αποτελεί προσωπική επίθεση η διάρκεια της σύμβασης( 2+1έτη)!!!!!!!!!!!!

Δεν αποτελεί προσωπική επίθεση η μετατόπιση ευθυνών ,στην επιλογή των όρων του διαγωνισμού

Δεν αποτελεί  τέλος προσωπική επίθεση η αγωνία μας να λάμψει η αλήθεια- και να είστε σίγουροι-δεσμεύομαι στους συνδημότες μας- πως θα γίνει αυτό στο εγγύς μέλλον,  και η θεσμική θωράκιση των  μελλοντικών διαγωνισμών αποθαρρύνοντας τους… « ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ»

Δηλώνω κατηγορηματικά μάχιμος ,πάντα στο προσκήνιο ( ποτέ δεν είχα σχέση με το παρασκήνιο,με γνώμονα πάντα την υπηρεσία μου σε θέσεις υψηλής ευθύνης,απ’όπου αποχωρώντας εισέπραξα την καθολική αναγνώριση για το έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά μου,από την ίδια την κοινωνία),

Υ.Γ. 1.Στην διάθεσή σου για να φέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο και μακριά από τις δικαστικές αίθουσες,με εφαλτήριο το διάσημο ποίημα του Κων/νου Καβάφη,με την τέλεια ποιητική του ωριμότητα «ΙΘΑΚΗ» ,γιατί γνωρίζω πως θάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος γνώσεις ,ιστορίες,περιπέτειες……..

Με πολύ πολύ πολιτική αγάπη( είμαστε και σύντροφοι,καθ’ότι όψιμα ανήκουμε και στον ίδιο πολιτικό χώρο,για τον οποίο εγώ προσωπικά έχυσα τόνους πνευματικού ιδρώτα,εσάς ειλικρινά ψάχνω στο πολιτικό καλεντάρι να σας βρω, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το προσεχές μέλλον. Πάντα στην διάθεσή σου με φιλικά αισθήματα,άλλωστε ποτέ δεν ξεχνώ πως σε ανύποπτο χρόνο και εντελώς αβίαστα κάποτε μου έπλεκες το εγκώμιο ,παρουσία και άλλων.

  1. Εγώ δεν ξεχνώ, σίγουρα, να σου ευχηθώ καλό αγώνα .

Αυτό όντως αποτελεί μεγαλείο ψυχής,ταυτίζεται με την φράση

« ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

« ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. ΟΧΙάς λέει

    Ένας γιατρός ένας γιατρός…………

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr