Κώστας Πρεβέντης: Ανεύθυνοι και τραγικοί

0 868

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Η ιστορία με τις ευθύνες στον δήμο Μετεώρων έχει πάρει τελικά την μορφή ανέκδοτου ,δημιουργώντας μια άκρως τοξική εικόνα.

Δυστυχώς για την δημοτική αρχή οι λέξεις ευθιξία και πολιτική ευθύνη έχουν καταντήσει κλισέ ,κενές περιεχομένου και άνευ νοήματος.

Φίλοι μου,

Το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και πάλι στην επικαιρότητα ,μετά την δημοσιοποίηση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο,των δημοσίων παρεμβάσεων των κατ’εξοχήν υπευθύνων ,του σκέλους της ευθύνης των όρων του διαγωνισμού, όπου ό ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Το γαϊτανάκι λοιπόν καλά κρατεί! Τους όρους τους βάζει η τεχνική υπηρεσία ο μεν ,όχι τους όρους τους βάζει η οικονομική επιτροπή ο δε.

Δηλαδή όχι εγώ οι άλλοι,δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο τριβών και αντιδικιών για την μετάθεση της ευθύνης και την ψευδαίσθηση της απαλλαγής!!!

Για το γεγονός ότι η ιστορία αυτή εκτόξευσε το κόστος σε δυσθεώρατα ύψη ( 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ για 2+1 έτη) ,στραγγίζοντας κάθε διαθέσιμο πόρο του δημοτικού προϋπολογισμού ούτε κουβέντα,

Για το γεγονός πως η επιλογή αυτών των όρων αποτελεί πράξη αναλγησίας ,απέναντι στην κοινή λογική,αλλά και προς τους δημότες του δήμου ,καθ’ότι αυτοί- εμείς θα πληρώσουμε και πάλι τον λογ/σμό ,ούτε κουβέντα!!!

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ, ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΙ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ!!!!!!!

Κι όλα αυτά αναιρώντας δημόσια ο ένας τον άλλο

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Η αγωνία μας για να λάμψει η αλήθεια δεν θα μας κάνει να κλείσουμε τα μάτια στην « συνειδητή;»- δεν θέλω να το πιστεύω- λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Αυτή η επικίνδυνη κρούστα των επικινδύνων χειρισμών,θα πρέπει κάποτε να πάρει τέλος.

Έχουμε ανάγκη ως νέα δημοτική αρχή από 1-1-2024 ,με δεδομένη την πολιτική βούληση,να δομήσουμε μια κουλτούρα απλότητας και διαφάνειας που θα καταργήσει άμεσα την « δημιουργική ασάφεια» και θα θωρακίζει θεσμικά κάθε διαγωνισμό και όχι μόνον,αποθαρρύνοντας τους εραστές του παρασκηνίου.

 

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.