Κώστας Πατέρας: Στην κόψη του 4ου Μνημονίου

Επτά χρόνια ζει η χώρα μας , στενάζοντας κάτω από την μπότα των δανειστών.

0 66

Επτά χρόνια ζει η χώρα μας , στενάζοντας κάτω από την μπότα των δανειστών.

Επτά χρόνια ζει η χώρα μας , στενάζοντας κάτω από την μπότα των δανειστών. 

Το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο και η αγωνία , για το εάν θα μείνουμε στο Ευρώ ή αν θα έχουμε Grexit έχει γίνει αφόρητη. Περνάμε το μαρτύριο του Σισύφου και οι επαφές για το κλείσιμο της αξιολόγησης , που έπρεπε να γίνει από το 2014 , είναι σχεδόν στον … αέρα. Όλοι θέλουν να κλείσει το θέμα αυτό , για να σταθεροποιηθεί η πραγματική οικονομία της πατρίδας μας. Κανένας , όμως , δεν γνωρίζει ακόμη για το εάν θα κλείσει , πότε θα κλείσει και φυσικά πως θα κλείσει. Τα πάντα δείχνουν πως θα έχουμε ένα βαρύ 4ο μνημόνιο ύψους 3,6 δις ευρώ , εάν φυσικά τελειώσει η αξιολόγηση.

Οι αβεβαιότητες , από την εκκρεμότητα της αξιολόγησης , δημιουργούν νέους εφιάλτες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης , ενώ η Νέα Δημοκρατία εμμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός , γιατί ο Καμμένος εμφανίζεται ως <<κομπάρσος>> στο πολιτικό συνοθήλευμα της σημερινής κυβέρνησης , αισθάνεται την ασφυκτική πίεση του χρόνου και ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός , για έξοδο στις αγορές , αναγκάζουν το Μαξίμου να βάλει πολύ νερό στο κρασί του.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έταζε προεκλογικά…λαγούς με πετραχήλια και το έπαιζε αντιμνημονιακός , και ο Πάνος Καμμένος που έλεγε πως , δε θα συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα <<εγώ φοράω παντελόνια>> τόνιζε και τελικά αποδείχτηκε πως φόραγε …φούστα , είναι έτοιμοι να πουν ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ΌΛΑ , για να μη διαλυθεί η ΑριστεροΔεξιά κυβέρνηση.

Η έξοδος στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 , με ένα επιτόκιο του 4% , είναι βασικός στόχος των κυβερνώντων , γιατί αν αυτό δεν γίνει τότε υπάρχει η πιθανότητα να αναγκαστεί η χώρα να παραμείνει σε νέο πρόγραμμα ή να μπει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Η περίπτωση να μπει η πατρίδα μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης , κάνει την κυβέρνηση να διατηρεί κάποιες ελπίδες , ότι ίσως μπορεί να παρατείνει για λίγο τη ζωή της.

Πάντως , στο εσωτερικό των κομμάτων αυτών επικρατεί μια περίεργη σιωπή και οι διαφορετικές δηλώσεις βουλευτών και υπουργών , όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι <<δε θα σταματήσει η λιτότητα>> , φέρνουν πιο κοντά το φάντασμα της παταγώδους αποτυχίας λόγω ανικανότητας των στελεχών και λόγω των ψεμάτων και της λαϊκίστικης πολιτικής. Φαίνεται πως υπάρχει μια πρόσκαιρη ηρεμία πριν ξεσπάσει η μεγάλη καταιγίδα και εξαφανιστούν όλοι τους από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Γεγονός είναι , πως η παραμονή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία , κοστίζει ακριβά , ενώ ο διάτρητος νόμος Κατρούγκαλου είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πόσο ανεύθυνοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Οι μαθητευόμενοι…μάγοι , όλα δείχνουν , πως θα έρθει η στιγμή , που θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν μέσα στην ελληνική κοινωνία , για όσα ανοσιουργήματα διέπραξαν και διαπράττουν ως κυβέρνηση.

Το Grexit , πλανάται ακόμη πάνω από τα κεφάλια των φτωχών και κατεστραμμένων πολιτών και όλα δείχνουν , πως είμαστε ακόμη στην κόψη του 4ου μνημονίου. Τα Μέτρα , που θα ληφθούν είναι σκληρά. Τα Αντίμετρα είναι…μπαρούφες των κυβερνώντων.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.