Κώστας Φαμίσης: Συγχαρητήρια και Ευχές στους Επιτυχόντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

0 533

Συγχαρητήρια και Ευχές στους Επιτυχόντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης « Με ένα στίχο του Ρίτσου» από τον Κώστα Φαμίση.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά των νέων. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση, για επίτευξη στόχων οι οποίοι με μεθοδικότητα και αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η μόρφωση, ακαδημαϊκή και γενική, «είναι πηγή και ρίζα της ανθρώπινης τελειότητας» κατά τον Πλούταρχο.

Τις πιο Θερμές Ευχές μου στους νέους και τις νέες που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους της ζωής των , ως επισφράγισμα κόπων και προσπαθειών. Οι φοιτητές πια, παιδιά με ταλέντα και κλίση στις επιστήμες, αποτελούν την ελπίδα για τον τόπο μας και δίνουν σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε. Τους Εύχομαι να πετύχουν ακόμη υψηλότερους στόχους, ώστε στο μέλλον να μετουσιωθούν σε άξιους και λαμπρούς επιστήμονες, χρήσιμους για το μέλλον της χώρας μας.

Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους και εύχομαι να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί, δίπλα τους σε κάθε αγώνα.

Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αρωγοί και σύμβουλοι των μαθητών, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Για όσους δεν είχαν την τύχη της εισαγωγής, σε κάποια σχολή της προτίμησης , είτε σε άλλες σχολές, ας κάνουν την επόμενη προσπάθεια με ψυχραιμία , χωρίς άγχος , να μην απογοητεύονται και εγκαταλείπουν τους στόχους τους .

Να ΕΙΝΑΙ σίγουροι ότι δοκιμασίες και εκπλήξεις θα υπάρξουν ακόμη πολλές. Η επιτυχία στις συγκεκριμένες εξετάσεις δεν αποτελεί μονόδρομο, δεν κρίνει οριστικά την προσωπική και επαγγελματική τους επιτυχία.

Η ζωή ανήκει « σ΄ εσάς, τα παιδιά ». Κατακτήστε τη και κάντε τον κόσμο καλύτερο ! Μπορείτε να χτίσετε , « εσείς » , το δικό σας μέλλον και το μέλλον της χώρας μας!

Πάντα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία και εναλλακτική επιλογή.

Αφιερωμένο στους δοκιμαζόμενους ΝΕΟΥΣ – μαθητές μας…

«…Βρες χρόνο για διάβασμα – Αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.
Βρες χρόνο για όνειρα – Αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τα’ αστέρια.
Βρες χρόνο να γελάς – Αυτό είναι η μουσική της ψυχής.
Βρες χρόνο να είσαι παιδί – Για να νιώθεις αυθεντικά ανθρώπινος…»

«Βρες χρόνο – Γιάννης Ρίτσος»

  • Dr. ΦΑΜΙΣΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,  Επίκουρος Καθηγητής ,   ΣΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
  • Πολιτευτής , του ( ΚΙΝ,ΑΛ) Κίνημα Αλλαγής  « ΠΑΣΟΚ » Ν. Τρικάλων.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.