Κώστας Φαμίσης – Προεδρεύων της Γ.Σ του Α.Σ Μετέωρα

0 620

Νέα τριήμερη παράταση , κατόπιν επιθυμίας των υποψηφίων, για κατάθεση δήλωση συμμετοχής υποψηφιότητας, προέδρων και μελών, για την εκλογή της νέας Διοίκησης του Α.Σ.ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

Οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων πρέπει να κατατεθούν από αύριο Δευτέρα 9-8-21 έως την Τετάρτη 11-8-21 έως ώρα 20,μ.μ.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων προέδρων και συμβούλων και πρέπει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων να κατατεθούν εγκαίρως.

Η νέα ημερομηνία για την Γ.Σ με μοναδικό θέμα την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 12-8-21.

Ο εκλογέας ψηφίζει τον υποψήφιο πρόεδρο και τους υποψήφιους σύμβουλους της προτίμησής του με σταυρό που σημειώνει παραπλεύρως του ονοματεπωνύμου τους. Ο εκλογέας σταυροδοτεί με έναν (1) σταυρό τον υποψήφιο πρόεδρο της προτίμησής του και δικαιούται να σταυροδοτήσει τους υποψήφιους σύμβουλους μέχρι πέντε (5 ) σταυρούς, επί συνόλου έξι ( 6 ) σταυρούς .

Για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα προεδρεύει υποχρεωτικά Δικηγόρος, ως Δικαστικός Αντιπρόσωπος, τον οποίο θα ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων, κατόπιν αιτήσεως μου.

Τα υπόλοιπα δύο (2) μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ισάριθμα μέλη αναπληρωματικά, εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος: 4726/20.

Σε περίπτωση μη τήρησης των παρακάτω διατάξεων του «Αρθρου» 5 του ν.4726/20, οι εκλογές ακυρώνονται και η επανάληψή της είναι επιβεβλημένη.

Ως προεδρεύων της Γ.Σ, σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκλογή προέδρου της νέας Διοίκησης του Α.Σ.ΜΕΤΕΩΡΑ, θα ζητήσω δια του Νομικού μου Συμβούλου, από το Πρωτοδικείο Τρικάλων, τον διορισμό νέας προσωρινής Διοίκησης για την εκ νέου σύγκλιση Γ.Σ και ανάδειξη νέου Δ.Σ . Για το καλό της Ομάδος μας.

Επιτρέψτε μου να μιλήσω και επί προσωπικού θέματος.

Ευχή μου είναι η εκλογική αναμέτρηση , πρέπει να διεξαχθεί σε ήρεμο κλίμα και με δημοκρατικές διαδικασίες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Οι εκλεγμένοι, (Πρόεδρος και σύμβουλοι ) πρέπει να συσπειρωθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις των για το καλό της ομάδας , που τόσο πολύ όλοι μας επιθυμούμε.

 1. Ενημέρωση προς αποκατάσταση της Αλήθειας, ενόψει των ψευδών Δηλώσεων.
  Η 1η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση διεξήχθη στις 3 Αυγούστου ημέρα Τρίτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας. Πριν μια εβδομάδα της Γ.Σ. Ερωτήθηκα από τα ΜΕΛΗ του απερχόμενου Δ.Σ εάν επιθυμώ να βοηθήσω στην σύνταξη του οικονομικού απολογισμού, ενόψει της Γ. Σ , είπα ΝΑΙ και τους βοήθησα. Ενημέρωσα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ ότι οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. πρέπει να διεξάγονται με βάση των τροποποιημένων άρθρων του ν.4726/2020, με ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων προέδρων και συμβούλων και ΟΧΙ όπως συνηθίζονταν μέχρι σήμερα με βάση τον ν. 2725/1999 του καταστατικού, δια βοής ή ανάθεσης .
  Βάση του άρθρο 28ο του καταστατικού του Ν.2725/1999, στη Γενική Συνέλευση προεδρεύει αυτός που εκλέγετε ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ πλειοψηφικά από τα παριστάμενα τακτικά , οικονομικά ( ταμειακά ) τακτοποιημένα μέλη .
  Με την έναρξη της Γ.Σ ο απερχόμενος πρόεδρος ζήτησε από τα παρευρισκόμενα μέλη να εκλέξουν τον πρόεδρο της Γ.Σ και πρότεινε εμένα, χωρίς να υπάρχει άλλη πρόταση ενδιαφερομένου . Η πρόταση του προέδρου έγινε αποδεκτή πλειοψηφικά και εγώ την έκανα αποδεκτή.
  Τα Θέματα της ημερήσιας Διάταξης ήταν δύο :
 2. Διοικητικός/Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. βάση του καταστατικού του Σωματείου του Αθλητικού Ν.2725/1999.
 3. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
  Ως προεδρεύων της Γ.Σ βάση του Ν.2725/1999 και μετά την αποδοχή του οικονομικού απολογισμού από το απερχόμενο Δ.Σ, ζήτησα από τα μέλη της Γ.Σ την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις οικονομικές των υποχρεώσεις .
  Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή. Ο απερχόμενος πρόεδρος μου παρέδωσε τα ΝΕΑ βιβλία της ομάδος και την σφραγίδα προς φύλαξη μέχρι την εκλογή του ΝΕΟΥ Δ.Σ. ( όπως προβλέπει ο Ν.2725/1999.)
  Για το 2. ΘΕΜΑ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
  Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. είχα δηλώσει το Σάββατο 31-7-2021 σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Μετέωρα ότι δεν πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, διότι οι τέσσερεις ( 4 ) ενδιαφερόμενοι συνδυασμοί δεν πληρούν τις διατάξεις του ΝΟΜΟΥ 4726 / ΦΕΚ Α/181/18.09.2020 και ιδιαίτερα το «Αρθρο 5. περί Γενική Συνέλευση αθλητικού σωματείου – Αρχαιρεσίες.
  Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιοι είναι οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι ? ? ? ( ανέφερα δημόσια τα 4 ονόματα των υποψηφίων προέδρων για το αληθές της δήλωσης μου ). Προσωπικά με τους 3 , είχα συνάντηση πλην του ενός με τον οποίο μίλησα τηλεφωνικά την Δευτέρα 2-8-21, πριν την Γ.Σ ( Γενική Συνέλευση ).
  Ο ένας εκ των 4 υποψηφίων προέδρων αρνήθηκε την εφαρμογή του ν. 4726 / ΦΕΚ Α/181/18.09.2020 και ιδιαίτερα το «Αρθρο 5. και μου είπε ότι πρέπει η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει με ανάθεση στην ομάδα των γονέων που ζητούν την Διοίκηση του Σωματείου, επειδή τα παιδιά τους αγωνίζονται στην παιδική ομάδα και φέτος είναι έτοιμοι να αγωνισθούν στην πρώτη ομάδα………………..

Μου δήλωσε ότι εάν δεν γίνει αυτό θα κάνει ένσταση να ακυρώσει τις εκλογές.

Την δήλωση του δεν την έλαβα στα σοβαρά και δεν συνεχίσαμε την συζήτηση.

Η σιωπή μου προς απάντηση, των λανθασμένων σκέψεων. (Ο νοών , νοήτω ).

Dr. ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

προεδρεύων της Γ.Σ του Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr