Κώστας Φαμίσης: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2018 – Νέες προκλήσεις

0 1.051

«Στην ΝΕΑ τουριστική εποχή που διανύουμε ως χώρα, θα επιβιώσουν εκείνοι που πρωτοπορούν και προσαρμόζονται στα νέα τεχνολογικά δεδομένα. οφείλουμε λοιπόν, να βρισκόμαστε μπροστά στην καινοτομία, στις ψηφιακές τεχνολογίες και όχι πίσω από τις εξελίξεις».

Είναι επιτακτική η ανάγκη από όλους τους φορείς τόσο σε επαρχιακό όσο και σε κεντρικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να βρίσκεται δυναμικά μπροστά ως τουριστικός προορισμός. Όμως, χρειάζεται να βελτιωθούν κομβικά σημεία του ελληνικού τουρισμού που μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της χώρας μας στο μέλλον – στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.

O Τουρισμός, αποτελεί τον βασικό οικονομικό άξονα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας μάλιστα ισχυρή ανθεκτικότητα στις διεθνείς συγκυρίες.
Η τουριστική βιομηχανία σε επίπεδο Νομού Τρικάλων ( Μετέωρα – ορεινό όγκο και πόλη των Τρικάλων ) αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας.

«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία από τις πιο ευλογημένες χώρες στον κόσμο, σε μια χώρα όμορφη και ασφαλή που διαθέτει ήλιο, θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό , φύση, με υπέροχους ανθρώπους»

« Πρέπει να στοχεύουμε στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος προβάλλοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τον προορισμό των 365 ημερών το χρόνο, δυνατότητα επίσκεψης των τουριστών »….

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (WTD), που έχει τον τίτλο, “ Tourism and the Digital Transformation”, (Τουρισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός), θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη.

Οφείλουμε ως Έλληνες να υποστηρίξουμε όλοι τον αγώνα και την έμπνευση των επαγγελματιών του τουρισμού και να χαρίζουμε το ζεστό μας χαμόγελο στον επισκέπτη που εμπιστεύεται και επιλέγει τη χώρα , ή την περιοχή μας , μεταξύ πολλών άλλων προορισμών.

  • Dr. ΦΑΜΙΣΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,  Επίκουρος Καθηγητής ,   ΣΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
  • Πολιτευτής , του ( ΚΙΝ,ΑΛ) Κίνημα Αλλαγής  « ΠΑΣΟΚ » Ν. Τρικάλων.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.