Κοσμοσυρροή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα Τρίκαλα!

0 26.927

Με σύνθημα “Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!”, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ -50 χρόνια ΚΝΕ στον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Φέτος το Φεστιβάλ, αυτή η μεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξε η γραμματέας του ΤΣ Τρικάλων της ΚΝΕ, Στέλλα Κριμνίωτη που καλωσόρισε τους εκατοντάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ και ανέφερε μεταξύ άλλων “Από το σημερινό φεστιβάλ στέλνουμε πολιτικό μήνυμα εναντίωσης σε αυτήν την πολιτική, αλλά και ελπίδας πως δεν μας έχουν στο χέρι. Πως η νεολαία των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων σηκώνει το κεφάλι, διεκδικεί το μέλλον που της αξίζει, δυναμώνοντας τους αγώνες και το ΚΚΕ παντού!”

Ακολούθησε μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ που επιμελήθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τη συμβολή των μουσικών Παναγίωτη Μαγκλάρα, Λίανας Μίνια και Φώτη Παπανικολάου. Το αφιέρωμα κατάφερε να φέρει τους νέους πιο κοντά σε πλευρές της ιστορίας της ΚΝΕ, να συγκινήσει και να εμπνεύσει όσους το παρακολούθησαν.

Η κεντρική πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία αφού χαιρέτησε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενη σε όλους όσους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία της, ανέφερε μεταξύ άλλων :”Σε όλους εσάς που ζείτε μια καθημερινότητα βαριά, αγχώδη, συχνά χωρίς ενδιαφέρον, σε όλους εσάς που πολεμάτε τη λεγόμενη δεδομένη κατάσταση, την συνήθεια του “τίποτε δεν αλλάζει” ,σε όλους εσάς που αμφισβητείτε και είστε εδώ αλλά και σε όλους όσους προβληματίζονται κι ακόμη δεν πιστεύουν στη δύναμη τους…ελάτε μαζί μας, κόντρα στο ρεύμα γιατί η συγκλονιστική 100χρονη πορεία και προσφορά του ΚΚΕ είναι ένας βέβαιος οδηγός. Οδηγός μάχης, τιμής, δίδαγμα, πηγή έμπνευσης. Ενώ πρόσθεσε : “Ελάτε μαζί μας για τον καθημερινό αγώνα που θα αποκρούει τη βάρβαρη καπιταλιστική πραγματικότητα, αυτή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, την εποπτεία, τα ματωμένα πλεονάσματα. Ελάτε μαζί μας γιατί χωρίς να στοχεύει τον αληθινό αντίπαλο ο αγώνας σας μπλοκάρεται από τα κοράκια του κεφαλαίου, εγκλωβίζεται από το πολιτικό του προσωπικό, που σήμερα είναι αυτό, αύριο ίσως κάποιο άλλο, μπροστά στις επικείμενες τετραπλές εκλογές του 2019.Γιατί, όσο πιο πολλοί είμαστε, όσο πιο πολιτικό και καθαρό στόχο έχει το κίνημα μας, όσο πιο ταξικά πορεύεται, τόσο θα μαζικοποιούνται τα σωματεία που θα κληροδοτήσουμε σε τούτους εδώ τους νέους ανθρώπους ,τόσο θα αποκτά πόδια, γερά φύτρα η πιο πλατιά πρόταση συμμαχίας στην ελληνική κοινωνία, αυτή του ΚΚΕ που απευθύνει σε όλους εσάς, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, εργατοϋπαλλήλους κι επαγγελματίες, αγρότες και τις οικογένειες σας,γιατί όσο πιο πολλοί μπαίνουμε στη μάχη, τόσο θα μπλοκάρονται αντιλαϊκά μέτρα, τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για τη ριζική αλλαγή που δε μπορεί αντικειμενικά να χωρέσει στα στενά όρια αυτής της κατάστασης, στο ασφυκτικό κοστούμι της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ελάτε μαζί, θέλουμε και μαζί μπορούμε να γινόμαστε πιο ικανοί μαχητές στον αγώνα για την κοινωνία της ελευθερίας την σοσιαλιστική – κομμουνιστική!”

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη, που μας ταξίδεψε με τις αγαπημένες μελωδίες του ενώ δεν έπαψε να χειροκροτείται από το πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει.Ο Μίλτος Πασχαλίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οργάνωση της ΚΝΕ στα Τρίκαλα για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς και να κανει μια σύντομη αναδρομή στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που από το 1992 αδιάλλειπτα συμμετέχει! Ιδιαίτερες στιγμές,ανάμεσα σε τοσες άλλες, που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του Τρικαλινού κοινού, ήταν η ερμηνεία τραγουδιών που έχουμε γνωρίσει από τη φωνή του αξεχαστου Δημήτρη Μητροπάνου. Σ’εκεινες τις στιγμές συγκίνηση προκάλεσαν στο κοινό τα ιδιαίτερα συναίσθηματα που εξέφρασε ο καλλιτέχνης για το γεγονός ότι τραγουδάει στη γειτονιά του Δημήτρη Μητροπάνου!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής πλαισιώθηκε με πλήθος δραστηριοτήτων όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι. Ενδεικτικά στο Μαθητικό Στέκι έγινε διαγωνισμός και σεμινάρια ρίμας από τους Billy Rose και Ματωμένη Λεπίδα, γκράφιτι ενάντια στο Φασισμό ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχε συζήτηση για τη νέα σχολική χρονιά μετά και τις εξαγγελίες Γαβρόγλου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της εμψυχώτριας Βάγιας Γουλοπούλου στον παιδότοπο του Φεστιβάλ, όπου οι μικροί επισκέπτες έμαθαν, δημιούργησαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους! Στο χώρο λειτούργησε Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με πολλές προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ .Παράλληλα λειτούργησε παραδοσιακή ταβέρνα και το μπαρ.

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
09/9/2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.