Κορονοϊός: Τα εμβολιαστικά κέντρα στον Δήμο Μετεώρων και στην Π.Ε. Τρικάλων

0 966

12 είναι τα εμβολιστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Π.Ε Τρικάλων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών όλων των Δήμων.

Αυτά είναι:

1. Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

2. Το Κ.Υ. αστικού τύπου Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ)

3. Το Κ.Υ. Καλαμπάκας

4. Το Κ.Υ. Πύλης

5. Το Κ.Υ. Φαρκαδόνας

6. 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων

7. Το Περιφερειακό Ιατρείο Κονισκού

8. Το Περιφερειακό Ιατρείο Κλεινού

9. Το Περιφερειακό Ιατρείο Οξύνειας

10. Το Περιφερειακό Ιατρείο Διαλεχτού

11. Το Περιφερειακό Ιατρείο Μουριάς

12. Το Περιφερειακό Ιατρείο Ζηλευτής

Τα παραπάνω εμβολιστικά κέντρα θα λειτουργούν σε 12ωρη βάση, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με εξαίρεση με εξαίρεση την ΤΟΜΥ που θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Για την λειτουργία τους το προσωπικό που απαιτείται θα εργάζεται δύο βάρδιες.

Το έντυπο που θα υπογράφουν όσοι εμβολιάζονται

Στα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί ήδη και η ειδική φόρμα την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν όσοι κάνουν το εμβόλιο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπ. Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους προφορικά, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία, αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

 

Σε ποσοστό 65% οι υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων λένε “ναι” στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να εξαφανιστεί ο αόρατος έχθρός.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των υγειονομικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αποσταλεί ειδικές λίστες, όπου καταγράφονται όλοι οι υγειονομικοί καθώς και  επιθυμία τους η μη για εμβολισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TV10.gr, σε τοπικό επίπεδο οι υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές) του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, στην πλειοψηφία τους λένε ναι στον εμβολιασμό, με το ποσοστό να αγγίξει το 65%.

Οι ημερομηνίες που έχουν δοθεί ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) είναι διαφορετικές, αφού δεν είχε ορισθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υγειονομικοί μπορεί να αλλάξουν και γνώμη στην πορεία των ημερών και είτε να προστεθούν στις λίστες είτε και να αφαιρεθούν και να μην κάνουν το εμβόλιο.

Tv10.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.