Κορονοϊός: Στο τραπέζι καθολικό lockdown και περιορισμός των SMS – Τα σενάρια

0 696

Με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται, τους θανάτους από τον φονικό ιό να εκτοξεύονται και τους διασωληνωμένους στη χώρα μας να έχουν φτάσει ήδη τους 310, όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αν και επίσημα η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η χώρα θα βρίσκεται σε καθολικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε την παράταση του lockdown (όπως αυτό ισχύει μέχρι τώρα) αλλά ούτε και ένα lockdown, όπως το ζήσαμε στο πρώτο κύμα του κορονοϊού τον Μάρτιο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το OPEN TV, υπάρχουν ειδικοί που ζητούν μέτρα εδώ και τώρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Δύο είναι μάλιστα τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί είναι τα εξής:

.Στο τραπέζι καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου

Το πρώτο σενάριο είναι να πάμε σε καθολικό lockdown, ένα lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη τη χώρα. Ετσι, αν φτάσουμε σε αυτό το καθολικό lockdown, τα μέτρα θα είναι:

  1. Να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία (σ.σ. το άφησε ανοιχτό και ο Βασίλης Κικίλιας)
  2. Να μπει «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες
  3. Να κλείσουν τα σύνορα
  4. Να υπάρξει περαιτέρω περιορισμός στις μετακινήσεις, δηλαδή τα 6 sms (κωδικοί) στο 13033 να γίνουν τρία

2.Eπιπλέον μέτρα μόνο για Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι όλα τα παραπάνω μέτρα να ισχύσουν για τη Θεσσαλονίκη, η οποία «βράζει» κυριολεκτικά από τον κορονοϊό.

Αυτό που ανησυχεί, μάλιστα, τους ειδικούς είναι ότι ενώ στη Θεσσαλονίκη το lockdown ισχύει εδώ και 12 ημέρες, τα κρούσματα δεν μειώνονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.