Κορονοϊός: Σε lockdown επιπέδου 4 το Λονδίνο

0 507

Η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιοανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα Χριστούγεννα όπως το είχαμε σχεδιάσει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε σημερινή του ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ. Η εξάπλωση του κορονοϊού οφείλεται σε νέα παραλλαγή του ιού, υποστήριξε ο Τζόνσον.

Το Λονδίνο, η Νοτιοανατολική και Ανατολική Αγγλία μπαίνουν και πάλι σε σκληρότερο lockdown, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ενόψει Χριστουγέννων, το οποίο ονομάζεται Tier 4.  Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους, με περιορισμένες εξαιρέσεις, ενώ τα μη απαραίτητα καταστήματα και τα εσωτερικά γυμναστήρια πρέπει να κλείσουν.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού, την οποία η βρετανική κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό μίας «νέας μετάλλαξης» του κορονοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού».

Η εξάπλωση του κορονοϊού οφείλεται σε νέα παραλλαγή του ιού

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, η μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού σε πολλά μέρη της νοτιοανατολικής Αγγλίας «οφείλεται σε μία νέα παραλλαγή του ιού». Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη  του ιού προκαλεί υψηλότερη θνησιμότητα ή σοβαρότερες παρενέργειες.

Τόνισε ωστόσο, ότι αυτή η νέα παραλλαγή του κορονοϊού «μπορεί να είναι έως και 70% πιο εύκολο να μεταδοθεί από την προηγούμενη».

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα – Οι περιορισμοί

«Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, απ’ ότι είχαμε προγραμματίσει», ξεκαθάρισε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Οι πολίτες δεν πρέπει να μετακινούνται στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4, παρά μόνο για να παρέχουν υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή για χωρισμένους γονείς και τα παιδιά τους.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 1 έως 3 επιτρέπεται η συνάντηση έως και 3 νοικοκυριών – οικογενειών μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ στιο επίπεδο 4 οι κάτοικοι δεν θα συναντιούνται με κανέναν εκτός του δικού τους νοικοκυριού. Παράλληλα:

  • Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων
  • Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν
  • Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν
  • Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4
  • Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους.
  • Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους

Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, έως και στις 30 Δεκεμβρίου, όποτε και θα επανεξεταστούν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.