Κορονοϊός: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα καταστήματα που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

0 528

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν– μετά την σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων- σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και ενώ τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 126 νέα κρούσματα στη χώρα. Το πρωί έγινε γνωστό ότι μια 89χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, κατέληξε ανεβάζοντας σε 214 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

«Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών. Αφού έκανε ανακεφαλαίωση των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν, είπε ότι στα καταστήματα που δεν θα τηρούν το μέτρο του κλεισίματος στις 24.00, θα επιβάλλεται 10.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση ενώ στη δεύτερη παράβαση υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα ελέγχεται συνεχώς η εφαρμογή των νέων μέτρων «γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα». «Κάθε βράδυ βρισκόμαστε, αναλύουμε τα δεδομένα και καθορίζουμε την επόμενή μας κίνηση» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.