Κορονοϊός: Νέα μέτρα στη Γαλλία – Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα για ένα μήνα

0 852

Νέα αυστηρά, περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του πέμπτου κύματος της πανδημίας ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε η Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε απόψε μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι ιδιοκτήτες των nightclubs και των ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις θα αποζημιωθούν.

Ο Καστέξ κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί lockdown ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Γαλλία: Νέα πιο αυστηρά μέτρα και για τα σχολεία – Αυξάνεται η τηλεργασία

Ο Καστέξ είπε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων.

Επίσης, μια τάξη θα κλείνει αν βρεθούν θετικοί τρεις μαθητές, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα δημοτικά.

Ακόμα, τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου. 

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου, εφόσον δώσουν το «πράσινο φως» οι υγειονομικές αρχές.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ο Καστέξ είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι για όσους εργαζόμενους είναι εφικτό να δουλεύουν από το σπίτι τους για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

«Καλύτερη η κατάσταση στη Γαλλία σε σχέση με πέρυσι»

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός, ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι, γιατί 52 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 11.308 νέα κρούσματα και 192 θάνατοι. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.191 ασθενείς.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός είπε ότι καθημερινά εμβολιάζονται πάνω από μισό εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ 20.000 – 30.000 Γάλλοι αλλάζουν γνώμη και εμβολιάζονται καθημερινά.

Για την παραλλαγή Όμικρον, ο υπουργός Υγείας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στη χώρα 25 θετικά κρούσματα, από τα οποία 21 ήταν «εισαγόμενα» από τη Νότια Αφρική και τα άλλα τέσσερα οφείλονται σε τοπική μετάδοση.

 

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.