Κορονοϊός: Εστιατόρια μόνο σε ξενοδοχεία πριν το Πάσχα – Τι υγειονομικά μέτρα θα ληφθούν

0 392

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν και πάλι οι πολίτες όλης της χώρας προκειμένου να μπορέσουν να βρεθούν σε ένα εστιατόριο ή café. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα πια δηλώνει μέσω των στελεχών της, ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα χωρίς να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr η πιο πιθανή ημερομηνία θεωρείται η 10η Μαΐου ώστε να είναι Δευτέρα και όχι Παρασκευή ή Σάββατο και να αποφευχθεί πιθανός συνωστισμός.

Τα ξενοδοχεία

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων τα οποία λόγω της τουριστικής κίνησης και της άφιξης ξένων πολιτών στη χώρα μας πριν από τις 14 Μαΐου που είναι η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, θα ανοίξουν κανονικά.

Ήδη άλλωστε έχουν κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή τους οι πρώτοι τουρίστες από το Ισραήλ που είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό.
Η κυβέρνηση διαμήνυσε μέσω των αρμόδιων υπουργών ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα είναι ανοικτά για να εξυπηρετούνται οι πελάτες.

Όμως ο φόβος εστιάζεται μην επισκεφθούν τα εστιατόρια αυτά και ντόπιοι κάτοικοι των περιοχών, είτε κλείνοντας δωμάτιο είτε απλά τραπέζι. Κάτι που άλλωστε είχε συμβεί και πριν λίγους μήνες στη περιοχή της Αττικής κοντά στα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ειδική εγκύκλιος απαγόρευσης. Γι αυτό αναμένεται οι έλεγχοι να είναι ιδιαιτέρως αυστηροί, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Τα υγειονομικά μέτρα

Στο μεταξύ η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα ακριβή υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα εστιατόρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να είναι πολύ πιο αυστηρά σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο λόγω και του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται αυτό το διάστημα.

Μάλιστα είναι πιθανό να χαλαρώσουν στην συνέχεια και μετά τον Μάιο, στην περίπτωση που η χώρα παρουσιάζει μειωμένα κρούσματα.
Άλλωστε οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν διαμηνύσει στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το 40% των τραπεζιών καθότι μία τέτοια κατάσταση δεν είναι συμφέρουσα με τα λειτουργικά έξοδα και το προσωπικό.

Πάντως τα τραπέζια σε εστιατόρια και café θα είναι με βεβαιότατα στο 50% της αρχικής τους διάταξης, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και στο 40% όπως και πέρυσι. Και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει επαφή μεταξύ των πελατών, καθώς οι φόβοι δεν φαίνεται να εκλείπουν ούτε και για τον Μάιο για πιθανή συνέχιση της διασποράς.

Γι αυτό άλλωστε και αναμένεται η κυβέρνηση να αποφασίσει – όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr – την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς στους εργαζόμενους στη εστίαση και τον τουρισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.