Κορονοϊός: Ενα εκατ. SMS χθες από τις 21:00 και μετά

0 405

Ολοι αντιλαμβάνονται ότι οι επόμενες 10 μέρες θα είναι οι πιο κρίσιμες για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς ο αριθμός των εισαγωγών σε απλές κλίνες, όπως και σε κλίνες ΜΕΘ θα αυξάνει, όπως θα αυξάνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας τη Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθάρισε ότι το ΕΣΥ δίνει την πιο δύσκολη και κρίσιμη μάχη, σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, που επελαύνει και στη χώρα μας, με τα χιλιάδες πλέον καθημερινά κρούσματα, τις εκατοντάδες διασωληνώσεις και τους δεκάδες θανάτους…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου για την ενίσχυση του ΕΣΥ και το σχέδιο του υπουργείου Υγείας από δω και πέρα. Οπως τόνισε ο κ. Πέτσας προσλαμβάνονται άμεσα 300 μόνιμοι ιατροί, οι οποίοι θα στελεχώσουν άμεσα τις ΜΕΘ. Εκτός από τις 200 θέσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού ανοίγουν επιπλέον άλλες 100 θέσεις για τους επιλαχόντες. «Οι γιατροί, μπορούν να προσέρχονται άμεσα στα νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας, πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι ταυτόχρονα «να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

  • Στο σενάριο 21 μερών καραντίνας και 14 μέρες έξοδο: Κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με ακρίβεια τι θα απαιτηθεί για να φτάσουμε με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση. Ας τηρηθούν τα τωρινά μέτρα ώστε να βγούμε από το lockdown.
  • Στην επικοινωνία Τσαβούσογλου – Δένδια: Ελπίζουμε να είναι ειλικρινής η προσέγγιση έτσι ώστε να λύσουμε τη μία και μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες
  • Στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει αντιπολίτευση. Έχει υπουργό Υγείας. Η πρόταση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δεν έχει καμία σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Θα κρίνουν αυτοί ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση;
  • Για τα SMS στο 13033: Χθες το βράδυ μετά τις 9 διαπιστώθηκε ότι στάλθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms για μετακίνηση για σωματική άθληση. Έγινε καταστρατήγηση. Θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι.
  • Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της Νίκης Κεραμέως: «Είναι αστείο».

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.