Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στην Τουρκία

0 411

Στους 21 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Τουρκία από 9 που ήταν χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Τα κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται στα 947. Χθες διεξήχθησαν 2.953 τεστ, εκ των οποίων διαπιστώθηκαν 277 νέα κρούσματα. «Χάσαμε 12 ηλικιωμένους μας.

Μέχρι σήμερα έχουμε 21 θανάτους. Ας προειδοποιήσουμε τους ηλικιωμένους μας. Να συμμορφώνονται με τους περιορισμούς της κυκλοφορίας. Ο κίνδυνος του θανάτου αυξάνεται με την ηλικία», έγραψε στο twitter ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Καταργούνται τα τραπεζοκαθίσματα

Με διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών καταργούνται από απόψε τα τραπεζοκαθίσματα σε όλα τα εστιατόρια, καφέ και ζαχαροπλαστεία στην Τουρκία. Επιτρέπεται μόνο παράδοση φαγητού κλπ. take away.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για ηλικιωμένους

Την ίδια από τα μεσάνυχτα σήμερα θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στους ηλικιωμένους. Η απαγόρευση θα αφορά τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Η απαγόρευση αρχίζει να ισχύει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και προβλέπει τη μη κυκλοφορία των ηλικιωμένων σε πάρκα, καφενεία και ανοιχτούς χώρους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.