Κοντά στους σεισμοπαθείς η ΕΛΜΕ Τρικάλων

0 217

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τους διαδοχικούς σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδας και δηλώνει ότι θα τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο.

Θεωρεί ότι πρέπει άμεσα:

  • Να ελεγχθούν όλα τα διδακτήρια για την καταλληλότητα τους, όχι μόνο για τις ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά να ενισχυθούν και για μελλοντικούς σεισμούς.
  • Να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από το Κράτος και τους φορείς του για την επούλωση και αποκατάσταση των ζημιών.
  • Να σταλούν ψυχολόγοι και μηχανικοί, ώστε να στηρίξουν τους μαθητές, εξηγώντας την φύση και λειτουργία των σεισμών, τους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισης του φαινομένου, αλλά και βοηθώντας την παιδική και εφηβική ψυχολογία σε μια τέτοια κρίση.
  • Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, να ενεργοποιηθεί η ευεργετική διάταξη για ειδικούς όρους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω φυσικής καταστροφής.
  • Να προταχθούν οι κάτοικοι της περιοχής στους εμβολιασμούς ενάντια στην πανδημία.

Επίσης, η ΕΛΜΕ καλεί την ΔΔΕ και τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων να ενημερώσουν για τις ανάγκες που έχουν τυχόν δημιουργηθεί σε εκπαιδευτικό υλικό.

Τέλος, καλεί τους συναδέλφους, αλλά και όλους του πολίτες να συνδράμουν υλικά τους πληγέντες συμπολίτες μας με προϊόντα όπως: Εμφιαλωμένα   νερά,   γάλα   εβαπορέ,  σκόνη   γάλακτος   για   παιδιά, κονσέρβες   παντός   τύπου,   δημητριακά,   παξιμάδια,   αλεύρι, ζυμαρικά,   χαρτί   υγείας,   χαρτοπετσέτες,   μωρομάντηλα,   μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη ατομικής υγιεινής. 

Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά από 10-2 το πρωί και 6-8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Για  το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.