ΚΝΕ Τρικάλων – Επεισόδιο στο ΤΕΙ Τρικάλων

Την Παρασκευή 16/9/2011 κοντά στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών στο ΤΕΙ Τρικάλων, στέλεχος της ΚΝΕ δέχθηκε άθλιες βρισιές και απειλές από στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ( της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο ΤΕΙ ).

0 191

Την Παρασκευή 16/9/2011 κοντά στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών στο ΤΕΙ Τρικάλων, στέλεχος της ΚΝΕ δέχθηκε άθλιες βρισιές και απειλές από στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ( της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο ΤΕΙ ).

Την Παρασκευή 16/9/2011 κοντά στον χώρο που πραγματοποιούνται οι εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών στο ΤΕΙ Τρικάλων, στέλεχος της ΚΝΕ δέχθηκε άθλιες βρισιές και απειλές από στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ (της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο ΤΕΙ).

Το στέλεχος της ΚΝΕ βρισκόταν εκεί για να ενημερώσει τους νέους σπουδαστές και τους γονείς τους για το αποκρουστικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ, για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, ώστε να μην εφαρμοσθεί και να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση κανενός, γιατί μετατρέπει τα πτυχία μας σε διαβατήριο για την ανεργία, γιατί μπάζει τις επιχειρήσεις στις σχολές, γιατί μας βάζει να πληρώνουμε περισσότερα. Παράλληλα καλούσε γονείς και σπουδαστές να ενισχύσουν την ΚΝΕ οικονομικά γιατί είναι η μόνη πολιτική νεολαία που, έμπρακτα, αντιπαλεύει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα ΤΡΟΪΚΑΣ – κυβέρνησης – πλουτοκρατίας και οργανώνει η πάλη της νεολαίας με κριτήριο τα συμφέροντα της.

 

Βλέποντας τα στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, πρωτοετείς και τους γονείς τους να συζητάν, να συμφωνούν με τις θέσεις της ΚΝΕ και να την ενισχύουν, απομόνωσαν το στέλεχος της ΚΝΕ. Με φωνές άρχισαν να απειλούν και να λεν ασύστολα ψέματα που μόνο σε τραμπούκους ταιριάζουν όπως: «θα σε πετάξω από τον τρίτο όροφο», «Θα σε βγάλουμε από το ΔΣ της σχολής» και άλλα συναφή. Κατηγόρησαν το στέλεχος της ΚΝΕ, στη γραμματεία της σχολής, ότι δήθεν «παρακωλύει» τις εγγραφές και «κάνει πολιτική παρέμβαση»

  • Τους ενόχλησε που αρκετοί πρωτοετείς και οι οικογένειες τους όχι μόνο άκουγαν την ΚΝΕ, αλλά και την ενίσχυαν οικονομικά. Λαός και η νεολαία ενισχύουν ΚΚΕ και ΚΝΕ γιατί βλέπουν πραγματικούς αγωνιστές μπροστάρηδες στη διεκδίκηση όλων όσων μας αξίζουν, από το ποιο μικρό ζήτημα, μέχρι το σταμάτημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η ΚΝΕ απευθύνεται ευθέως σε όλους για την οικονομική της ενίσχυση – ξεκαθαρίζοντας ότι ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του, είναι η μόνη πηγή εσόδων της. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από πανάκριβα πάρτυ που κάνουν, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ με τις γνωστές διασυνδέσεις με ανθρώπους της νύχτας.
  • Στόχος της ενέργειας αυτής των ΔΑΠιτών  ήταν να εκφοβίσουν το στέλεχος της ΚΝΕ, ώστε να σταματήσει την πολιτική παρέμβαση στο χώρο του ΤΕΙ. Δεν είναι τυχαίο – θέλουν να εγκλωβίσουν συνειδήσεις, θέλουν να εμποδίσουν τους σπουδαστές να εναντιωθούν στις αποφάσεις ΤΡΟΪΚΑΣ – κυβέρνησης – πλουτοκρατίας.
  • Θέλουν να εμποδίσουν οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με την επαναστατική, πολιτική του ΚΚΕ και της ΚΝΕ γιατί ξέρουν ότι αποτελεί το μόνο ασφαλές εμπόδιο για να συνεχίσουν να γδέρνουν τη ζωή και το μέλλον μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ματαιώνουν απολύσεις, υπερασπίζονται κάθε στιγμή την εργατική τάξη, στα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα λιμάνια. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αντιπαλεύουν ανοιχτά την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της. Δεν μπορούν τα τσιράκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μας βάλουν στο χέρι.
  • Απείλησαν το στέλεχος της ΚΝΕ, ότι θα το βγάλουν από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου! αυτή είναι η αντίληψη των στελεχών της ΝΔ στο ΤΕΙ για τη δημοκρατία – που κατά τα άλλα κόπτονται να υπερασπίσουν. Το ΔΣ εκλέγεται από τους σπουδαστές, από πού κι ως που τα στελέχη της ΔΑΠ νομίζουν ότι είναι τσιφλίκι τους. Δεν τολμάνε αυτά να τα βάλουν στη Γενική Συνέλευση, την έχουν σαμποτάρει τρεις φορές μέχρι τώρα, εμποδίζοντας το σύλλογο να αντιπαλέψει μαζικά και οργανωμένα το νέο νόμο πλαίσιο. Είναι υπεύθυνοι μαζί με τη παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη σχολή (την ΠΑΣΠ) για τη διαλυτική κατάσταση στο σπουδαστικό κίνημα. Τα εκλεγμένα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ λογοδοτούν μονάχα στους σπουδαστές, αυτούς υπηρετούν και τα δικά τους συμφέροντα υπερασπίζονται μέσα στα όργανα του σπουδαστικού κινήματος.
  • Ζήτησαν από τη γραμματεία της σχολής να τους βοηθήσει να φιμώσουν την ΚΝΕ, είναι άλλη μια απόδειξη ότι τον διοικητικό μηχανισμό του ΤΕΙ τον έχουν για να εφαρμόσει το νέο νόμο πλαίσιο, τον έχουν για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΝΔ, σε βάρος όλων μας.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τέτoια έργα ξέρει να κάνει – έδωσε στους πρωτοετείς του ΤΕΙ Τρικάλων, το πρώτο μάθημα υποταγής και αντικομμουνισμού. Γύρνα τους την πλάτη σε θέλουν συνένοχο στη πολιτική των κομμάτων τους.

Σπουδαστή/στρια του ΤΕΙ Τρικάλων

Δικαιούσαι δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, συγγράμματα, πτυχίο με αξία, οι γονείς τα έχουν όλα αυτά χιλιοπληρωμένα εδώ και χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι πολιτικοί τους σύμμαχοι στα στερούν και στο όνομα της οικονομικής κρίσης σου λένε να πληρώσεις κι άλλα ρίχνοντας το πτυχίο σου στο επίπεδο του ΙΕΚ!!! Αφού με ένα σωρό δυσκολίες τέλειωσες ένα σχολείο που δεν φτιάχτηκε για να σε μορφώσει, ένα σχολείο με προβλήματα, τώρα σε ανάγκασαν να έρθεις σε ένα ΤΕΙ που δεν έχει σοβαρές υποδομές που φτιάχτηκε για να σε βγάλει ψευτοκαταρτισμένο, χωρίς δικαιώματα, φτηνό και ευέλικτο, με μισθό Κίνας.  Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ βρίσκονται στο ΤΕΙ για να χρυσώνουν το χάπι, έχουν πάρει εντολή από τα κόμματα τους να σε ξεγελάνε, να σε εμποδίζουν να δεις την αλήθεια, να σε εμποδίζουν να οργανωθείς και να αντιπαλέψεις τα σχέδια της πλουτοκρατίας.

Η ΚΝΕ σε καλεί να συσπειρωθείς στην επιτροπή αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ.  Το Μετώπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ) είναι η συσπείρωση φοιτητικών συλλόγων, εκατοντάδων επιτροπών αγώνα, επιτροπών ετών και εξαμήνων, απλών φοιτητών. Είναι η ελπίδα για το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα. Να πάρεις θέση μάχης πλάι στους γονείς μας, πλάι στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ.

Σε καλούμε να γνωρίσεις το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και να συσπειρωθείς στο πλάι μας, να γνωρίσεις την ομορφιά του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο για την κατάργηση του καπιταλισμού, για τη Λαϊκή Εξουσία – Λαϊκή Οικονομία, το Σοσιαλισμό.

 

Πάλη για παιδεία στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

17/9/2011 

Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.