Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο δράστης που έκλεψε από το γαστρεντερολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ιατρικό εξοπλισμό,

0 123

Ο δράστης που έκλεψε από το γαστρεντερολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ιατρικό εξοπλισμό,

Ο δράστης που έκλεψε από το γαστρεντερολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ιατρικό εξοπλισμό,  φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ότι ήξερε πολύ καλά το χώρο, τη λειτουργία και τον εξοπλισμό του συγκεκριμένου τμήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, το ιατρείο φαίνεται πως δεν παραβιάστηκε αλλά ο δράστης είναι πιθανό να άνοιξε με αντικλείδι.

«Οι δράστες αφαίρεσαν συγκεκριμένα ιατρικά εργαλεία, συγκεκριμένης μάρκας. Δεν υπήρξε, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, διάρρηξη αλλά η κλοπή έγινε με αντικλείδι. Ήταν ώρα εφημερίας, ώρα που όλοι ασχολούνται με κάτι και το ιατρείο το συγκεκριμένο ήταν κλειδωμένο. Βρίσκεται, δε, σε σημείο απομακρυσμένο και απομονωμένο στο υπόγειο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, όπου δεν υπάρχει κίνηση σε ώρα εφημερίας. Οι ταυτόχρονες κλοπές σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία και μετά τις κλοπές και στον Άγιο Σάββα δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα» ανέφερε ο κ.Αντωνίου.

Η κλοπή έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί πολλά από τα προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ η αντικατάσταση των κλεμμένων εργαλείων θα κοστίσει στο νοσοκομείο 80.000 ευρώ!

ΕΔΕ και μήνυση από Παναγιώτη Νάνο

Η ανακοίνωση του διοικητή του ΠΓΝΛ Παναγιώτη Νάνου για την κλοπή:

«Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.
Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.
Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.
Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.»

Πηγή: ert.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.