Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι Έλληνες

Στα σπίτια τους κλείνονται  πια οι Έλληνες, με αιτία την μείωση του εισοδήματος του που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

0 124

Στα σπίτια τους κλείνονται  πια οι Έλληνες, με αιτία την μείωση του εισοδήματος του που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Στα σπίτια τους κλείνονται  πια οι Έλληνες, με αιτία την μείωση του εισοδήματος του που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει η “Καθημερινή της Κυριακής οι πολίτες μειώνουν την κατανάλωση βενζίνης ψάχνουν για φθηνά προϊόντα και προσφορές, ταξιδεύουν λιγότερο, κόβουν νυχτερινές εξόδους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι πωλήσεις της βενζίνης παρουσιάζουν πτώση 25% και του πετρελαίου κίνησης 50% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με τον Μιχάλη Κιούση, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Επίσης, το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει ή γεμίζει με φθηνότερα προϊόντα. Πτώση τζίρου κατά 2% – 5% τους πρώτους μήνες του 2010 παρουσιάζει ο πυρήνας της κατανάλωσης, που αφορά είδη διατροφής και καθημερινής χρήσης.

Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας ερευνών της αγοράς IRI Hellas για το δωδεκάμηνο (2/5/2009 – 2/5/2010) οι πωλήσεις απορρυπαντικών στα σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 14,2% σε όγκο και κατά 3,7% σε αξία, οι πωλήσεις γάλακτος κατά 0,7% σε όγκο και κατά 6,6% σε αξία, οι πωλήσεις γιαουρτιού υποχωρούν κατά 2,8% σε όγκο και κατά 4,4% σε αξία, ενώ οι πωλήσεις ελαιολάδου μειώθηκαν 0,3% σε όγκο και 9,9% σε αξία.

Οι μετακινήσεις με ταξί έχουν μειωθεί κατά 40%, οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης κάνουν λόγο για πτώση 30%, ενώ η πτώση τη «νύχτα» ξεπερνάει το 50%.

Ισχυρό είναι το πλήγμα και για τον τουρισμό, όπου η μείωση των κρατήσεων κυμαίνεται από 10% έως και 20%.Μείωση της τάξης του 10% καταγράφεται τους δύο τελευταίους μήνες στις διελεύσεις από τα διόδια της Αττικής Οδού, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Ακόμη, μείωση 8% καταγράφεται στις διελεύσεις Ι. Χ. αυτοκινήτων και από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το τελευταίο δίμηνο.

Μεγάλες είναι οι μειώσεις στην κυκλοφορία σε όλους τους σταθμούς διοδίων. Στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Μαλιακό έως Κλειδί Ημαθίας καταγράφηκε τον Μάιο πτώση που άγγιξε το 21%. Στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια, η πτώση έφτασε τον Μάιο το 8%. Στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου υπήρξε συρρίκνωση 3%.

πηγή Hellenic Business

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.