ΚΚΕ Τρικάλων: Οι Κουτοπονηριές του Σάκη

0 738

Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ στις 18/02/2019 ο Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σκιαγραφώντας τις θέσεις των κομμάτων εν όψει εκλογών και αναφερόμενος στο ΚΚΕ γράφει κατά λέξη.

«Το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι τα κόμματα που θα καταγγέλλουν, απο την σκοπιά του το καθένα, όλα τα άλλα ως “ευρωλιγούρικα”, υποταγμένα στο κεφάλαιο, στους ξένους, στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Και έτσι με αυτό το “κουτοπόνηρο, αθώο υφάκι” ο κ. Βουλευτής τσουβαλιάζει το ΚΚΕ με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ.

Δεν είναι κάτι που γράφτηκε εν τη ρήμει του λόγου, μια απλή αστοχία.

Είναι στην γραμμή Μαξίμου που είδαμε τις προηγούμενες μέρες να προσπαθεί να τσουβαλιάσει ο ΚΚΕ στους διάφορους -ισμούς, εθνικισμούς, λαϊκισμούς κλπ που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τις γνωστές από το παρελθόν προβοκατόρικες πρακτικές.

Ποιος τα λέει αυτά;

Ένας Βουλευτής που το Κόμμα του δεν είχε κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με τον ακροδεξιό και εθνικιστή Καμμένο.

Που δεν είχαν πρόβλημα – και αυτός και το κόμμα του – να ψηφίζουν από κοινού με τον ακροδεξιό και εθνικιστή Καμμένο τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα και τις απλόχερες ενισχύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μετατρέψουν την χώρα μας (μαζί και την Λάρισα και το Στεφανοβίκειο) σε απέραντη βάση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, μπλέκοντας την χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Γιατί κατά την δήλωση του Τσίπρα «με τις ΗΠΑ μοιραζόμαστε κοινές αξίες», όπως και «…με τον διαβολικά καλό Τραμπ» τον εκλεκτό των ακροδεξιών και της διαβόητης Κου – Κλουξ – Κλαν.

Για όλα αυτά τσιμουδιά ο κ. Βουλευτής.

Μπορεί να τα έσπασαν με τον Καμμένο γιατί έτσι βολεύει και τους δύο, αλλά για το βρώμικο έργο που έφεραν σε πέρας αισθάνεται περήφανος.

Διαφωνεί μήπως με αυτές τις επιλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ; Όχι βέβαια.

Στην ουσία  με αυτά που λέει ο κ Βουλευτής θέλει να περιχαρακώσει εκείνους που σήμερα βλέπουν τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, προβληματίζονται και ανησυχούν, στρέφουν το βλέμμα τους στο ΚΚΕ έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Αυτούς στοχεύει. Για αυτό λοιδορεί τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στους βιομήχανους και τους καπιταλιστές για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Απέναντι στην ΕΕ που έγινε για να θωρακίσει την εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου και δεν αλλάζει. Χειρότερη θα γίνει, καλύτερη δεν γίνεται γιατί όλο και πιο βάρβαρος θα γίνεται  ο καπιταλισμός.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη αναθεώρηση του συντάγματος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να καταργήσει ούτε ένα από τα 57 προνόμια των εφοπλιστών που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένα. Έτσι οι «φιλίες και οι πολιτικές κουμπαριές» δεν κρύβονται και «ο νοών νοείτω».

Για αυτό λοιδορεί και φτύνει κατάμουρτρα τους αγώνες του λαού μας απέναντι στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τους οποίους κάθε άνθρωπος που νιώθει αριστερός είναι περήφανος.

Στην ουσία δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αντιγράφει πρακτικές του «παλαιού πολιτικού συστήματος» που τις γνωρίσαμε καλά όλα τα προηγούμενα χρόνια και που ο ίδιος υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Αντινομάρχης του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο εκλεγμένο νομαρχιακό συμβούλιο, κοινός υποψήφιος νομάρχης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ την δεκαετία του 2000.

 

Για αυτό και η στάση του δεν μας παραξενεύει. Όποιος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική στο τέλος γίνεται αδίστακτος στην υπηρεσία αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

 

Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα εκείνοι που νιώθουν αριστεροί, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΤΡΙΚΑΛΑ  20/02/2019                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr