Κ.Κ.Ε – Ερώτηση για την θέρμανση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη θέρμανση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, Νομού Τρικάλων.

0 220

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη θέρμανση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, Νομού Τρικάλων.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη θέρμανση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, Νομού Τρικάλων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες λόγω της μειωμένης ώρας λειτουργίας των καυστήρων καθώς το πετρέλαιο είναι λιγοστό και τελειώνει από μέρα σε μέρα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της παραπέρα μείωσης κατά 40% φέτος της ήδη μειωμένης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, με συνέπεια να καλούνται οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Οι ευθύνες βαραίνουν τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στην Παιδεία όλα αυτά τα χρόνια και με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ιδιωτικοποιούν παραπέρα την παιδεία και υποβαθμίζουν το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει για:

• Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να προμηθευτεί πετρέλαιο τόσο το συγκεκριμένο σχολείο όσο και όποιο άλλο σχολείο αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.

• Να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές με τα αναγκαία κονδύλια ώστε να καλύπτουν τις απαιτούμενες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων;

• Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε δωρεάν παροχή πετρελαίου στα σχολεία;

Οι βουλευτές

Αντώνης Σκυλλάκος – Αποστόλης Νάνος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.