Κίνητρα στα παιδιά 12 – 17 ετών για εμβολιασμό εξετάζει η κυβέρνηση

0 373

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση. «Αφήστε να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα για τους νέους άνω των 18 ετών, με την πρώτη δόση του εμβολίου, διατέθηκε το λεγόμενο «freedom pass» των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση κ.α.. Πρωτοβουλία που απέδωσε καρπούς και αύξησε τη ροή νέων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Για τα παιδιά των  ηλικιών 12 – 17 επεξεργάζονται κίνητρα που είναι πιο συμβατά με την ηλικία τους και μεταξύ άλλων κίνητρα που να αφορούν σε έναν αγαπημένο τομέα των παιδιών, στον τομέα της τεχνολογίας και της επικοινωνίας.

Μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δ.Ε..Θ..

“Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επικοινωνία του μηνύματος για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών στους γονείς, καθώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά και έχουν οι ίδιοι την ευθύνη τους. Γι’ αυτό και τις επόμενες θα συνεχιστεί η επικοινωνιακή καμπάνια που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες.

newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.