Κίνημα Υπέρβαση – Δανειοληπτών: Συνέντευξη του Στέφανου Κουλουμπή

0 424

Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ ( δανειοληπτών ) σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ ( δανειοληπτών ) σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος.

Ο κ. Κουλουμπής απαντά παρακάτω σε μια σειρά από ερωτήσεις:

Εξηγήστε μας συνοπτικά τι είναι το κίνημα ΫΠΕΡΒΑΣΗ”, ποιοι είναι οι σκοποί της ίδρυσής του και ποιοι οι στόχοι του…

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και θεωρώ ότι η συνέντευξη αυτή σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς αναγνώστες σας που αληθινά ψάχνονται για να βρουν λύση στο προσωπικό τους πρόβλημα που έχει πλέον γίνει ‘κοινωνικό’ . Εξάλλου σύντομα θα έρθει η ΥΠΕΡΒΑΣΗ στα Τρίκαλα και δια ζώσης θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση. Για την ώρα όμως έρχομαι απευθείας στο προκείμενο.

Η ‘ΥΠΕΡΒΑΣΗ’ είναι ένα αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Εδώ και 4,5 χρόνια έχουμε περάσει στην πράξη παράγοντας αποτέλεσμα (κατάθεση αγωγών, ακυρώσεις διαταγών πληρωμής, κουρέματα δανείων, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και άλλα) και διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι ενωνόμαστε στον αγώνα ενάντια στην ασύδοτη τραπεζοκρατία καθότι σήμερα αριθμούμε πάνω από 30.000 μέλη και φίλοι (θα προτιμούσα να είμαστε 300 χιλιάδες βέβαια) αλλά τα ΜΜΕ μας πολεμούν … Και για να προλάβω την εύλογη ερώτησή σας, να επισημάνω ότι δεν είμαστε Πολιτικό κόμμα, ούτε ΜΚΟ και δεν χρηματοδοτούμαστε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε από άλλα φανερά ή μυστικά κρατικά κονδύλια. Οι χρηματοδότες μας είναι τα «μέλη» μας των οποίων μόνο τα συμφέροντα υπηρετούμε.

Ποιες είναι οι δράσεις που αναλαμβάνει ανά την Ελλάδα; Προετοιμάζετε κάτι στα ΤΡΙΚΑΛΑ ;

Οι δράσεις του Κινήματος εστιάζουν στην θεσμική ΘΩΡΑΚΙΣΗ του δανειολήπτη στη βάση του πραγματικά ακριβοπληρωμένου απ’ όλους μας Ευρωπαϊκού κεκτημένου που το πολιτικο-τραπεζικό ‘σύστημα’ δεν θέλει να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης.
Η ‘θωράκιση’ αυτή συνίσταται στα εξής : –

1. Ομαδική Αγωγή για το Kούρεμα των Δανείων και των Καρτών μας συν αποζημίωση (γι’ αυτό και στην Αγωγή μπορεί να πάρουν μέρος και όσοι δεν έχουν δάνεια ως απλοί «φορολογούμενοι»).

2. Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικών Οφειλών (αμφισβητούμε την οφειλή μας κατά κεφάλαιο και τόκους)

3. Αγωγή Αποζημίωσης στις Εισπρακτικές Εταιρείες

4. Ανακοπή & Ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής

5. Αγωγή Αποζημίωσης στην Τράπεζα για την παράνομη & καταδολιευτική έκδοση της Διαταγής Πληρωμής

Τα ‘1’ & ‘2’ είναι τα ουσιαστικά, αρχικά και βασικά βήματα. Και τα χαρακτηρίζω ουσιαστικά και ζωτικά διότι έχει σημασία ο «δανειολήπτης» να έρθει έγκαιρα στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ και όχι κατόπιν εορτής. – Κάποιοι έρχονται με το έγγραφο του πλειστηριασμού (διαταγή εκτέλεσης) του ακινήτου τους… Η σωστή χρονική στιγμή είναι πριν επιδοθεί η Διαταγή Πληρωμής και θα ήταν προτιμότερο ακόμη και πριν τους επιδοθεί η καταγγελία της συμβάσεως. Σε κάθε περίπτωση θα τον βοηθήσουμε στο μέτρο που τούτο είναι εφικτό αλλά ο ‘παράγοντας’ χρόνος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο.

Με την Π.Ε.Φ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων) αλλά και το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ από μόνο του οργανώνει ενημερωτικά Σεμινάρια που αφορούν Φοροτεχνικά και Τραπεζικά θέματα. Η θεματολογία είναι εξαιρετικά επίκαιρη και φοβερά χρηστική.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (νομικά πρόσωπα)
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ (φυσικά και νομικά πρόσωπα)
ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ – ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – Ο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΑΣΗ
ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΩΝ – ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ;
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Οι ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ είναι γνώστες και με εμπειρία στα παραπάνω θέματα και σίγουρα θα απαντήσουν σε πλήθος ερωτήσεων που θα τεθούν καθότι είναι τα θέματα που βασανίζουν την καθημερινότητα ενός εκάστου από εμάς τους Έλληνες πολίτες και τις οικογένειές μας.

Μια από τις πρωτοβουλίες που έχετε πάρει είναι και η Ομαδική Αγωγή κατά των Τραπεζών; Ποιους αφορά αυτή η κίνηση και ποιοι μπορούν να συνταχθούν μαζί σας γι αυτό τον σκοπό;

Έξι (6) ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ έχουν ήδη κατατεθεί και σύντομα κατατίθεται και η 7η ! Η Ομαδική Αγωγή μας αφορά ΟΛΟΥΣ ! Δανειολήπτες ή και απλοί φορολογούμενοι, Δανειολήπτες με ‘μη εξυπηρετούμενα’ ή και με εξυπηρετούμενα δάνεια ! Γιατί «ποιος αλήθεια δεν θέλει να κουρέψει τα δάνειά του ;
Έχουμε καταθέσει ήδη 5 ομαδικές αγωγές με το προηγούμενο ΚΠολΔ και την 6η που κατατέθηκε με τον νέο ΚΠολΔ στις 19/12/2016 και εκδικάστηκε στις 26/10/2017 και αναμένουμε απόφαση. Οι προηγούμενες αγωγές αναβλήθηκαν μετά από αίτημα των Τραπεζών και συνεκδικάζονται πλέον την 31/1/2019.
Θεωρώ πως όλοι αν το θέλουν μπορούν να συμμετέχουν στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ δεδομένου ότι ΟΛΟΙ μας ανεξαιρέτως έχουμε κοινά σημεία αναφοράς που μας ενώνουν και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανένα να μας διασπάσει καθότι το «ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ» είναι αυτό που δεν θέλει με κανένα τρόπο το «σύστημα».

Παρέχετε νομική ή συμβουλευτική κάλυψη για όσους θέλουν να κινήσουν ένδικα ή άλλες συναλλαγές με τράπεζες;

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ έχει μια εξαιρετικά ισχυρή επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από Νομικούς, Οικονομολόγους, Φοροτεχνικούς, Λογιστές, Τραπεζικούς Επιθεωρητές, Τραπεζικούς Διαμεσολαβητές, Δικαστικούς Πραγματογνώμονες συμβούλους επιχειρήσεων κ.α.!

Στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ δεν αφήνουμε τις Τράπεζες να παίξουν μπάλα με τους Δανειολήπτες … να μοιάζουν ένα μάτσο από άβουλα και φοβισμένα ‘κέρινα ομοιώματα’…!!! Απέναντι στην ομάδα των Τραπεζιτών υπάρχει μια πολυπληθής ομάδα Δανειοληπτών, με χιλιάδες μέλη, με μια αξιοσημείωτη ‘επιστημονική ομάδα’ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κυριάκο Τόμπρα – οικονομολόγο και επικεφαλή της Νομικής Προστασίας τον Λεωνίδα Στάμο και μια άρτια και ισχυρότατη επιστημονική ομάδα όπως και με στελέχη στα γραφεία μας που είναι μορφωμένα και εξειδικευμένα στο αντικείμενο. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις ότι έχει «άμυνα», «κέντρο» – «επίθεση» και προ πάντων εφαρμόσιμη και επιτυχή ‘στρατηγική’ !

14642969 10154644754884869 1079207634 n

Ποια είναι η θέση του κινήματος για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες που θα μπουν οσονούπω στη ζωή μας;

Εδώ και μήνες εφιστούμε τη προσοχή στους δανειολήπτες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δείτε από πότε μιλάμε για την έλλειψη της οριζόντιας προστασίας της 1ης κατοικίας. Δείτε από πότε έχουμε αναρτήσει τις εικόνες που θα δούμε και στην Ελλάδα…

Πολλοί ευελπιστούσαν και ακόμη ελπίζουν ότι κάτι θα γίνει και θ’ αλλάξει τα πράγματα ! Η αλήθεια είναι ότι μόνο ΕΜΕΙΣ, και ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή !
ΛΥΣΗ υπάρχει – θέλει «τρόπο» ! Απαιτεί όμως και την δική μας θέληση να κάνουμε το βήμα μπροστά… γιατί όσο θα σβουρίζουμε για να πιάσουμε την ουρά μας κάποιοι θα μας περιγελούν κι εμείς στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ αυτό δεν τους το επιτρέπουμε.

Όπως προαναφέραμε, είναι απαραίτητη η «θεσμική θωράκιση», συμμετέχουμε στην Ομαδική Αγωγή και κάνουμε το Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικής Οφειλής. Θεωρώ ότι όλοι συμφωνούν με το θυμοσοφικό : «ο καλός ο νοικοκύρης πριν πεινάσει μαγειρεύει» και τα θυμοσοφικά δεν τα λέμε για να τα λέμε αλλά για να μας συμβουλεύουν στη πορεία της ζωής μας.

Καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα και να προστατέψουμε σωστά την περιουσία που φτιάξαμε, αυτήν που κληρονομήσαμε και προ πάντων την «αξιοπρέπειά μας».

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πότε θα γίνει η Ημερίδα Ενημέρωσής σταα Τρίκαλα.
Θεωρώ ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι Δημοτικοί φορείς οφείλουν και πρέπει να παρέχουν στους πολίτες τους τη ‘πληροφόρηση’ για το τι μπορεί να κάνουν οι συμπολίτες τους για να αμυνθούν.

Δυστυχώς το «σύστημα» θέλει να γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις σου και να αγνοείς τα «δικαιώματά» σου. Αυτό πρέπει να αλλάξει … Περιμένω λοιπόν τα δημόσια τοπικά πρόσωπα να κάνουν τα δέοντα για να βελτιωθεί η «κοινωνική παιδεία» στις μικρο-κοινωνίας μας , στη πατρίδα μας.

Καλή αντάμωση.

FILOI YPERVASI PIREAS

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.