Κίνημα Αλλαγής Τρικάλων: Απαράδεκτη διεκδίκηση από την Ι.Μ. Αγίου Βησσαρίωνα Δουσίκου

0 349

Με έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ώρες, ότι η Μονή Αγίου Βησσαρίωνα ( Δουσίκου ),διεκδικεί 53.000 στρέμματα έκτασης εντός των ορίων του Δήμου Πυλης.

Η διεκδικούμενη περιοχή εκτείνεται από τα Στουρναρέικα μέχρι μετά το Νεραϊδοχώρι καθώς και σε τεράστιες εκτάσεις (και ολόκληρους οικισμούς) στα χωριά Ελάτη, Παράμερο, Καλόγηροι, Βροντερό, Περτούλι.

Διεκδικεί ακόμα και το κόσμημα της περιοχής, το πανεπιστημιακό δάσος του Α.Π.Θ. στο Περτούλι.

Η απόφαση της Μονής να προβάλει ξαφνικά, μετά από περίπου έναν αιώνα σιωπής, ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε τέτοια έκταση προκαλεί έκπληξη και πολλα ερωτηματικά, ιδιαιτέρως σε μια εποχή πρωτόγνωρων οικονομικών συνθηκών για τον ελληνικό λαό.

Στρέφεται ευθέως όχι μόνο κατά του Δήμου Πύλης και του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και κατά εκατοντάδων ή χιλιάδων ιδιοκτητών, που βλέπουν ξαφνικά τις ιδιοκτησίες τους να κινδυνεύουν. Άραγε αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση της από τα πνευματικά ζητήματα και να ασχοληθεί και με το real estate?

Ο Δήμος Πύλης απο την άλλη, μολονότι φαίνεται να γνωρίζει το ζήτημα εδώ και πάρα πολλούς μήνες, δεν ενημέρωσε την τοπική κοινωνία.

Ως κόμμα πιστεύουμε αταλάντευτα στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και στην ανάγκη οριοθέτησης της θέσης της Εκκλησίας στη δημόσια ζωή.

Θα σταθούμε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής στον αγώνα που ξεκινάει.

Τονίζουμε προς όλες τις αρχές (Δήμο Πύλης, Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπηρεσίες, αρμόδια Υπουργεία) ότι έχουν νομική υποχρέωση να προασπιστούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα του Δημοσίου, με γνώμονα τη νομιμότητα και όχι την ψηφοθηρία. Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα, τους βουλευτές του Νομού και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

Η ΝΕ Κινήματος Αλλαγής  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.