Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε Τρικάλων – Ενας χρόνος πανδημία

0 127

Συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την εμφάνιση του covid 19 ενός ιού καταστροφικού για την ζωή, την ελευθερία, την ψυχολογία, την κοινωνία, την οικονομία. Μας καθήλωσε σε μια διαρκή καραντίνα και αναγκαστική ιδιώτευση συσσωρεύοντας προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα σε όλους τους πολίτες της χώρας και του πλανήτη.  Όλοι  αναγνωρίζουμε την δυσκολία αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και γι αυτό η κυβέρνηση για μεγάλο διάστημα απολαμβάνει μια ιδιότυπη ανοχή παρά τα λάθη της.

Στην α’ φάση εμφάνισης του ιού η κυβέρνηση έδειξε σωστά αντανακλαστικά, η αντιπολίτευση χωρίς κραυγές στήριξε την προσπάθεια και κυρίως οι πολίτες πειθάρχησαν στα μέτρα των ειδικών επιστημόνων. Ως Κίνημα Αλλαγής πιστώσαμε στην κυβέρνηση αυτή την πρώτη αντίδραση.

Αντί αυτή η πρώτη πετυχημένη αντίδραση όλων να οδηγήσει σε καλύτερη προετοιμασία, δυστυχώς η κυβέρνηση χάθηκε ανάμεσα στους πανηγυρισμούς, τον αυτοθαυμασμό και την προσπάθεια ιδιοποίησης της επιτυχίας. Άνοιξε τα σύνορα χωρίς προφυλάξεις και κυρίως χωρίς καμία  προετοιμασία ενίσχυσης του ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης , με τακτική «βλέποντας και κάνοντας» φτάσαμε στη δεύτερη και τρίτη φάση με την κατάσταση πλέον να έχει ξεφύγει παντελώς.

Το ΕΣΥ δεν στηρίχθηκε παρά μόνο με δωρεές, τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο και υποτυπώδη σχεδιασμό έμειναν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα, τα ΜΜΜ ξεπέρασαν σε συνωστισμό και την προ πανδημίας εποχή, διενέργεια τέστ πολύ μικρή και ιχνηλάτηση υποτυπώδης.  Στην αγορά επέλεξαν την πολιτική του lockdown ακορντεόν καταστρέφοντας  τις επιχειρήσεις με λάθος και αναποτελεσματικά μέτρα.

Αντί να πάρουν στοχευμένα  μέτρα σε κάθε περιοχή έγκαιρα όπως πρότεινε από πολύ νωρίς το Κίνημα  Αλλαγής επέμειναν σε οριζόντια μέτρα που όχι μόνο δεν πέτυχαν αλλά εξάντλησαν την υπομονή των πολιτών χωρίς αποτέλεσμα. Και μάλιστα όσο αποτύγχαναν τόσο πιο αυστηρά τα έκαναν.

Και φτάσαμε στο σήμερα σε μια νέα  έκρηξη της πανδημίας που όμως η κυβέρνηση συζητά  την χαλαρότητα των μέτρων.

Όταν κλείνεις την αγορά στα τριακόσια κρούσματα και την ξανανοίγεις στα τρεις χιλιάδες πεντακόσια κρούσματα αυτό η είναι ομολογία αποτυχίας η υποτιμάς την νοημοσύνη των πολιτών που κυβερνάς

Και  η κυβέρνηση –που πρώτη έχει την ευθύνη – όχι μόνο δεν παραδέχεται  την παταγώδη αποτυχία αλλά «στήνει» με την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ ένα σκηνικό τεχνητής όξυνσης εντελώς αναντίστοιχο με την σοβαρότητα και το μέγεθος των προβλημάτων. Επιδίδονται και οι δύο σε συμψηφισμούς ευθυνών και επιχειρημάτων για το αν ευθύνονται για την διασπορά του ιού οι διαδηλώσεις από την μια και ο συνωστισμός στα σχολεία και τα ΜΜΜ από την άλλη.

Μια κουρασμένη και απογοητευμένη  κοινωνία χάνει όλο και πιο πολύ την εμπιστοσύνη της όταν βλέπει από την μια την ανικανότητα της κυβέρνησης κι από την άλλη την τεχνητή όξυνση που διχάζει ειδικούς και πολίτες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πρόστιμα και το κυνηγητό των νέων στις πλατείες. Επιτέλους να γίνει αντιληπτό σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ότι ο συνωστισμός δεν έχει χρώμα. Δημιουργεί διασπορά του ιού και στα σχολεία και ΜΜΜ και σε εκδηλώσεις τύπου Ικαρίας , σε εκκλησίες, δρόμους, πλατείες και διαδηλώσεις.

Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα γιατί και στο θέμα των εμβολιασμών μόνο το 4% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση που παρέχει ασφάλεια.

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενιαίο σχεδιασμό  με συντονιστικό κέντρο και ένταξη όλων των δομών, όλου των ανθρώπων της υγείας και διασφάλιση του απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού

Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα Αλλαγής  για άλλη μια φορά κατέθεσε πέντε  συγκεκριμένες προτάσεις  ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση αυτή την φορά θα τις αποδεχθεί και θα τις υλοποιήσει άμεσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.