Κίνδυνος για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα τη Δευτέρα – Του Δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλη Σιούτα

0 699

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αρκετές περιοχές της χώρας. Χαλαζοπτώσεις είναι πιθανότερες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι Νοτιάδες, στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ.

Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα αναμένονται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, πάνω από τα 1700 μέτρα.

Άνεμοι, ενισχυμένοι Νοτιάδες, στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ, στο Ιόνιο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 16, στη δυτική και νότια από 8 έως 20 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Άνεμοι Ανατολικοί 5-7 Μποφόρ, από το βράδυ Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες με εξασθένιση από τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Νοτιάδες 6-8 Μποφόρ, με εξασθένιση στα 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Τρίτη
Άστατος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της βορειοδυτικής χώρας θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τετάρτη
Βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια σ΄ όλη σχεδόν τη χώρα. Εξαίρεση, με τοπική συννεφιά και λίγες βροχές το Ιόνιο, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ, σταδιακά θα γίνουν Νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Του Δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλη Σιούτα – Από makthess.gr 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.