Κηδεία τέως βασιλιά: Πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη – Μέχρι το Μοναστηράκι η ουρά

0 919

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ορισμένοι εκ των οποίων έφτασαν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, στέκονται για να «αποχαιρετήσουν» τον τέως βασιλιά, το φέρετρο του οποίου τυλιγμένο με την ελληνική σημαία βρίσκεται στο παρεκκλήσι από τις 05:45 το πρωί.

Πολλοί είναι εκείνοι που κρατούν φωτογραφίες του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει ποζάρει μόνος του ή με την σύζυγό του, Άννα Μαρία, σημαίες και λουλούδια.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου η σορός – Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός ηλικιωμένου κυρίου, ο οποίος συγκινημένος κρατά στο χέρι του φωτογραφία του τέως βασιλιά πάνω σε άλογο. Ορισμένοι δε, πέταξαν και τρικάκια όπου αναγραφόταν: «Αθάνατος, Βασιλεύς Κωνσταντίνος». Παρευρισκόμενοι έψαλαν επίσης κάποια στιγμή και τον Εθνικό Ύμνο.

Το λαϊκό προσκύνημα άρχισε στις 6:00 και θα συνεχιστεί έως τις 11:00, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από ολόκληρη  την Ελλάδα – μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής μέχρι και την ταφή στο Τατόι θα είναι δρακόντεια. Χίλιοι αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ έχει «σφραγιστεί» μέχρι και ο εναέριος χώρος για την πτήση drones με NOTAM.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι επίσημοι στη Μητρόπολη Αθηνών για την Εξόδιο Ακολουθία. Μέλη βασιλικών οικογενειών, πολιτικοί κ.α. θα δώσουν το «παρών», ενώ από την Κυριακή βρίσκονται στην Αθήνα πολλοί εστεμμένοι που έχουν καταλύσει στα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr