Καιρός Τρίτης: Βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα, με ισχυρότερα φαινόμενα στη Βορειοδυτική και Κεντρική Ελλάδα

0 4,945

Κακοκαιρία με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την Τρίτη. Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες, αλλά και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων αναμένονται από το πρωί στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική-Κεντρική Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θεσσαλία και στη Στερεά όπου πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πολύ ισχυρά και τη νύχτα προς την Τετάρτη στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Άνεμοι, βοριάδες, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες, στη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 27, στην Κεντρική και Νότια από 18 έως 3 και στις νότιες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 18 έως 26 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με τοπικές βροχές, από το απόγευμα και το βράδυ καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι βοριάδες, 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.

Την Τετάρτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Μέχρι το μεσημέρι στα βορειοδυτικά αναμένεται εξασθένηση και το απόγευμα εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι βοριάδες, 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη

Βελτιωμένος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα τα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί, 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.