Καιρός Καλαμπάκας: Νέες πυκνές χιονοπτώσεις στις 10-11 Ιανουαρίου;

0 2.052

Σημαντική πτώση παρουσίασε η θερμοκρασία αυτές τις μέρες στην περιοχή μας και γενικά στην Ελλάδα , θυμίζοντας λίγο Από βόρεια Ευρώπη ενώ και οι χιονοπτώσεις ήταν αρκετά έντονες κυρίως στα ορεινά.  Μικρές διαταραχές την Κυριακή 6 Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανίων αλλά και την Δευτέρα 7 με πολύ τοπικά φαινόμενα κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου Μετεώρων θα απασχολήσουν αλλά για λίγο. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό οι τρομερά  χαμηλές θερμοκρασίες , που στα οροπέδια ( Κονισκού) ,κλειστές περιοχές ( περιοχή Αμπελίων ) ίσως δούμε ακόμη και τιμές -15 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε βραδινή ξαστεριά και νηνεμίας .

Οι χαμηλές θερμοκρασίες η ο παγετός για την ακρίβεια θα επιμείνουν ως και της 9 Ιανουαρίου.

Τώρα όπως βλέπουμε και στον παρακάτω χάρτη

παρατηρούμε στην Ευρώπη την  μετατόπιση του Αντικυκλώνα λίγο πιο δυτικά , με αποτέλεσμα και την δημιουργία πλέον των χαμηλών ακόμη  πιο δυτικά της Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει και ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα καθώς οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους νοτιοδυτικούς..

Άραγε όμως σε όλη την Ελλάδα? Επειδή πραγματικά η θερμοκρασία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα , η άνοδος θα είναι εντυπωσιακή αλλά θα υπάρξουν περιοχές όπως υποθετικά και η δική μας που ίσως οριακά τουλάχιστον για το διάστημα 9-11 Ιανουαρίου , να δούμε πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά το βαρύ υγρό χιόνι και όχι το παγωμένο. Λογικά πολύ μεγάλες θα είναι η θερμοκρασιακές διαφορές της Δυτικής Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Πάντως και μετά τις 11-13 Ιανουαρίου προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη Ελλάδα εκ νέου.

Συνοπτικά λοιπόν :

Παγωνιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου

Διάστημα 9-12 Ιανουαρίου 2019

Μετατόπιση του Αντικυκλώνα λίγο πιο δυτικά και ταυτόχρονη δημιουργία χαμηλών στην περιοχή της Δυτικής Ιταλίας –Σαρδηνίας για το διάστημα 9-12 Ιανουαρίου με άνοδο της θερμοκρασίας από Θεσσαλία κυρίως και κάτω.

Πυκνή χιονόπτωση για την πόλη της Καλαμπάκας και σε όλο τον δήμο Μετεώρων στις 9 -10 Ιανουαρίου με θερμοκρασίες όμως  κοντά στο μηδέν ή στο +1c. Η Πίνδος όπως έχουμε ξαναγράψει εμποδίζει την γρήγορη έλευση θερμών μαζών από τα νότια . Μεγάλος εγκλωβισμός ψυχρού αέρα σε μεγάλο πάχος της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας θα καταφέρει κατά 80% να κρατήσει τις χιονοπτώσεις. ‘Άλλωστε δεν φαίνεται η άνοδος στα 850hpa δηλαδή στα 1500 μέτρα να είναι στην περιοχή μας πάνω από το μηδέν

Μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος ΒΔ Θεσσαλίας με την υπόλοιπη. Πιθανόν στο 0 με 2 βαθμούς η πόλη μας , στους 10 με 15 βαθμούς ο Βόλος!

Άνεμος επιφανείας στην περιοχή μας και στα 850hpa Ανατολικός ΒΑ.

Πτώση της θερμοκρασίας από της 13-15 Ιανουαρίου και μετά.

Ευθύμιος Τζιλήνας

https://www.wunderground.com/weather/gr/kalabaka

Καστράκι και Καλαμπάκα από ψηλά… – DRONE – AERIAL VIDEO

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.