Καιρός Καλαμπάκας – Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνι και στην Καλαμπάκα

0 6.517

Μετά από ένα διάστημα με αρκετές βροχές  κυρίως από τα μέσα του Νοέμβρη και μετά , αλλά χωρίς καμία αρνητική θερμοκρασία για την πόλη μας , μπαίνουμε σε ένα διάστημα με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο κυρίως και μετά , αλλά και με κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις ως μέτριας έντασης  Σάββατο απόγευμα ως Κυριακή πρωί.

Του Ευθύμιου Τζιλήνα

Πολύ πιθανόν νε έχουμε και σε άλλες ώρες τις ημέρας το Σάββατο την Κυριακή και πιθανόν την Δευτέρα κυρίως στα ορεινά τμήματα της Πίνδου εκεί που η συννεφιά θα είναι πιο συμπαγή καθώς υγρές μάζες από το αιγαίο θα περνάνε στην Θεσσαλία και θα εγκλωβίζονται στα δυτικά ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας.

Περισσότερα φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά ορεινά του νομού Καρδίτσας.

Η θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές από αύριο Παρασκευή ως και την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου  δεν θα ανέβει πάνω από τους 2 βαθμούς και αυτό μόνο σε περιόδους ηλιοφάνειας και στις πεδινές περιοχές , ενώ σε υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από τους -5c βαθμούς!!

Ενώ τα πράγματα σε ότι αφορά κυρίως την θερμοκρασία θα βελτιωθούν κάπως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου ,είναι πιθανόν μια νέα υποτροπή του καιρού από την Πρωτοχρονιά.

Πιο αναλυτικά

 Όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη επιφανείας το Σάββατο βράδυ

Χαμηλό που αυτή την στιγμή δεν μπορούμε με σιγουριά που θα δημιουργηθεί  αλλά με μεγάλη πιθανότητα στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή το βράδυ θα προκαλέσει κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας καθώς ο συνδυασμός με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Ευρώπη θα μας φέρει πολύ ψυχρές μάζες από την βόρεια Ευρώπη.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας , η ταχύτητα του χαμηλού προς τα δυτικά και ο στροβιλισμός θα δείξει πόσο έντονα η όχι θα επηρεάσει την περιοχή μας… Οι χαμηλές νεφώσεις από την περιοχή του Αιγαίου δεν είναι ικανές για κάτι έντονο αλλά μόνο για ασθενή φαινόμενα καθώς όπως βλέπουμε στον χάρτη επιφανείας και από τις ισοϋψείς οι άνεμοι στην περιοχή μας στα χαμηλά στρώματα θα είναι ανατολικοί κάτι που βοηθάει την μεταφορά υγρασίας στην περιοχή μας.  Ένας καλός στροβιλισμός πιθανόν να μας φέρει μέσες νεφώσεις από το Ιόνιο με πιο έντονα φαινόμενα. Όλα ανοιχτά προς το παρόν

Αυτό σημαίνει πιο κλειστός ο καιρός στα δυτικά κυρίως ορεινά τμήματα .

Για την πόλη μας τώρα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που το βράδυ ίσως θα δώσουν ασθενή τοπικά φαινόμενα ,χιονόνερο η χιόνι . Θερμοκρασία σε πτώση.

Το Σάββατο και την Κυριακή περιμένουμε κατά περιόδους χιονόπτωση ασθενή ως μέτριας έντασης και κυρίως το βράδυ του Σαββάτου – Ξημερώματα Κυριακής . Θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση , όχι στην πόλη μας πάνω από τους 2-5 βαθμούς και αυτό μόνο σε στιγμές ηλιοφάνειας. Στα ορεινά κάτω από το μηδέν. Προσοχή στον παγετό καθώς το λίγο χιόνι που θα πέφτει θα παγώνει τους δρόμους.

Βελτίωση ως προς τα φαινόμενα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και κυρίως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου , καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε ασθενή χιονόπτωση κυρίως στα ορεινά τμήματα. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς της μέγιστες την Τρίτη.

Την Πρωτοχρονιά πιθανόν να έχουμε νέα υποτροπή του καιρού με χιονόπτωση στην πόλη μας

Έτσι λοιπόν κρατάμε δυο πράγματα για τον νομό μας. Ασθενή ως μέτρια πιθανή χιονόπτωση το Σάββατο και την Κυριακή κυρίως στα ορεινά και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που στα ορεινά θα φτάσουν και τους -10 βαθμούς

 

Χρόνια πολλά καλή χιονισμένη Πρωτοχρονιά!!

Ευθύμιος Τζιλήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.