Καιρός Καλαμπάκας: Αλλαγή του καιρού το Σάββατο με χιόνια και κρύο – Πρόβλεψη του Ευθύμιου Τζιλήνα

0 1.558

Τελικά όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο στις 17 Φεβρουαρίου , το σκηνικού του καιρού αλλάζει άρδην από  τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή μας και σε όλο τον Νομό Τρικάλων , με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις έντονες σχεδόν όλη μέρα του Σαββάτου και όχι μόνο

Όπως βλέπουμε και στον παρακάτω χάρτη του Αγγλικού μοντέλου  καιρού UKMO, που να πούμε πως εδώ και μέρες είχε πιάσει πολύ καλά αυτή την αλλαγή του καιρού

δημιουργία  βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου καθώς οι ψυχρές μάζες που θα μας έρθουν από την βόρεια Ευρώπη θα συνδυαστούν με τις θερμές τις Μεσογείου κάνοντας ένα  εκρηκτικό μίγμα…. Μεταφράζοντας δηλαδή σε ισχυρές χιονοπτώσεις και δυνατούς βοριάδες .

Μεγάλη και η πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την σημερινή ημέρα 20 Φεβρουαρίου αλλά ούτε την αυριανή.

Χάρτης με την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στα 850hpa

Πιο αναλυτικά

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Καιρός αίθριος με ασθενείς ανέμους . Θερμοκρασία  στην πόλη μας από 3 -17 βαθμούς. Από 0 σε κλειστά οροπέδια ( Κονισκού)

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Καιρός αίθριος που γρήγορα θα έχουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από αργά το βράδυ και μετά. Μεταβλητοί άνεμοι που το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Χιονόπτωση από τις πρωινές ώρες που όσο περνάει η ώρα η ένταση της θα μεγαλώνει  η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση . Βοριάδες που στα ορεινά θα είναι πολύ ισχυροί . Από το μεσημέρι θα χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Κυριακή και Δευτέρα 24-25 Φεβρουαρίου.

Εξασθένηση των φαινομένων αλλά δεν φαίνεται ο καιρός να βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό. Θα έχουμε κατά περιόδους χιονοπτώσεις κυρίως την Δευτέρα. Μικρή εξασθένηση των ανέμων , με την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα κοντά στο 0 στα πεδινά  ως και -10 στα ορεινά .

Για τις επόμενες μέρες διαφαίνεται μια βελτίωση του καιρού αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υποτροπής του καιρού την Τετάρτη με Πέμπτη.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν από το Σάββατο και μετά , καθώς οι άνεμοι στα ορεινά και οι χιονοπτώσεις σε όλο το Νομό Τρικάλων είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα.

Ευθύμιος Τζιλήνας

http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Καιρός Καλαμπάκας – Ψυχρή εισβολή προ τον πυλών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.