Καιρός: Κακοκαιρία με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά

0 1.202

Κακοκαιρία σ’ όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης σε υψόμετρο από τα 300 μέτρα και πάνω, της Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας σε υψόμετρο από 500 μέτρα και της Πελοποννήσου από τα 700 μέτρα.

Θερμοκρασία

Στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 11 έως 16 στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, και στις νησιωτικές περιοχές από 12 έως 18 βαθμούς.

Άνεμοι

Βοριάδες ισχυροί, στο Αιγαίο τοπικά έως πολύ θυελλώδεις, 8-9 και πιθανώς 10 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά, με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς.

Αττική

Συννεφιά με βροχή, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1.000 μέτρα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, ισχυροί 5-7 τοπικά στα ανατολικά του νομού 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς, στα βόρεια του νομού 3-4 βαθμούς χαμηλότερη..

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Συννεφιά με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινά, που το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο τοπικά 8 και το πρωί τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

makthes.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr