Κέντρο Ευξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων στην Καλαμπάκα – “Όνειρο” οι δέκα υπάλληλοι

Φρένο στις απαιτήσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε για την διεκδίκηση της ΔΟΥ Καλαμπάκας ή την δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων ( ΚΕΦΥ ) αναβαθμισμένο και δη με 10 υπαλλήλους.

0 90

Φρένο στις απαιτήσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε για την διεκδίκηση της ΔΟΥ Καλαμπάκας ή την δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων ( ΚΕΦΥ ) αναβαθμισμένο και δη με 10 υπαλλήλους.

Φρένο στις απαιτήσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε για την διεκδίκηση της ΔΟΥ Καλαμπάκας ή την δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων ( ΚΕΦΥ ) αναβαθμισμένο και δη με 10 ( !! ) υπαλλήλους.

Έγγραφο του Υπουργείου που εστάλη σε όλους τους δήμους τους ζητά αν έχουν τη δυνατότητα και το επιθυμούν να φιλοξενήσουν Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις, ώστε το ΥΠ.ΕΣ. να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά από προτάσεις πολλών Δήμων για φιλοξενία των υπό κατάργηση ΔΟΥ, προκειμένου οι πολίτες να μη στερηθούν των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει τη διερεύνηση της δυνατότητας, από τους Δήμους, φιλοξενίας των υπό συγχώνευση ΔΟΥ με την ίδρυση Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις.

Ωστόσο, για να ιδρυθεί ένα τέτοιο Γραφείο, ζητείται από τους Δήμους να αναλάβουν το κόστος φιλοξενίας, δηλαδή είτε να παραχωρήσουν κάποιον χώρο σε δημοτικό κτήριο είτε να πληρώνουν το ενοίκιο για τη στέγαση ενός τέτοιου Γραφείου, το οποίο θα προσφέρει υποτυπώδεις και στοιχειώδεις υπηρεσίες, στελεχωμένο με έναν έως τέσσερις το πολύ υπαλλήλους, όχι όμως ουσιαστικές όπως αυτές των ΔΟΥ!

Το έγγραφο σε σημείο του αναφέρει:

“Ωστόσο, η λειτουργία των Γραφείων αυτών δεν είναι εφικτό να επιβαρύνει οικονομικά το υπουργείο Οικονομικών, πέρα από την κάλυψη της μισθοδοσίας των εφοριακών υπαλλήλων που θα τα στελεχώσουν (1 – 4 άτομα, ανάλογα με το μέγεθος του ΟΤΑ).

Για το σκοπό αυτό διερευνούμε τη δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης χώρων από το υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. σε χώρο το ΟΤΑ ή του ΚΕΠ).

Ήδη έχουμε γίνει αποδέκτες αρκετών αιτημάτων ΟΤΑ οι οποίοι με επιστολές και επιτόπια παρουσία δηλώνουν πως παραχωρούν δωρεάν χώρο στα κτηριά τους, με σκοπό να στεγάσουν τους υπαλλήλους των καταργούμενων ΔΟΥ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.