ΚΕΝΑΚΑΠ – Συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:30μ.μ στα γραφεία της ΕΑΣ Καλαμπάκας, η Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και την ΕΑΣ Καλαμπάκας, διοργανώνουν συνάντηση με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων».

0 177

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:30μ.μ στα γραφεία της ΕΑΣ Καλαμπάκας, η Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και την ΕΑΣ Καλαμπάκας, διοργανώνουν συνάντηση με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων». Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:30μ.μ στα γραφεία της ΕΑΣ Καλαμπάκας, η Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και την ΕΑΣ Καλαμπάκας, διοργανώνουν συνάντηση με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων».

Η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος LIFE με την κωδική ονομασία «LIFE EX-TRA» (LIFE07 NAT/IT/000502), το οποίο αποτελεί πολυεθνικό πρόγραμμα, μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Το πρόγραμμα αφορά στη μεταφορά εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τη βελτίωση των όρων διατήρησης μεγάλων σαρκοφάγων (αρκούδα-λύκος) και συνύπαρξής τους με τον άνθρωπο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι ζημιές στην κτηνοτροφία από τα μεγάλα σαρκοφάγα, αλλά και η χρήση προληπτικών μέτρων κυρίως με την διάδοση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου ως φύλακα κοπαδιών.

 

Για την ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. – O πρόεδρος ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ Βύρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.