Κατσιγιάννης Φώτης: «Εκλέγειν και απογοητεύεσθαι»

Οι μέρες όλο και πλησιάζουν. Οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική αναμέτρηση.

0 69

Οι μέρες όλο και πλησιάζουν. Οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική αναμέτρηση.

Οι μέρες όλο και πλησιάζουν. Οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική αναμέτρηση. Τα προεκλογικά κέντρα υψώνονται μεγαλόπρεπα και διακοσμημένα με πολύχρωμες και φανταχτερές πινακίδες, πάνω στις οποίες αναγράφονται τα πολύκροτα «σλόγκαν» κάθε συνδυασμού.

Από την άλλη πλευρά, οι υποψήφιοι πολιτικοί ξεκινούν ένα ανελέητο κυνήγι ψήφων. Κυριολεκτικά κυνήγι! Κάθε έξοδος τους από την οικία τους συνοδεύεται από εκατοντάδες φωτογραφίες , σε διάφορες στάσεις και τόνους φωτισμού. Μόλις ακούσουν κάποια εορτή και γενικότερα συνεστίαση ή έστω και συνάθροιση, σπεύδουν να αναδείξουν την καλοσύνη τους και το βαθύτατο πάθος για τον τόπο τους. Τώρα θα το δείξουν αυτό. Μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Αν δεν απατώμαι, κάθε πολιτική θητεία διαρκεί 4 χρόνια περίπου. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, και αυτοί γλεντούσαν όπως όλοι μας. Και αυτοί έκαναν την βόλτα τους χωρίς κάμερες. Και αυτοί απολάμβαναν κάθε είδους δραστηριότητας χωρίς το άγχος τον οφθαλμών που θα έπεφταν πάνω τους.

Αυτήν την απλότητα αντικατέστησε ένα ψεύτικο και συμφερολατρικό χαμόγελο. Το χέρι στις χειραψίες έπαψε να είναι στιβαρό και να εμπνέει σιγουριά , έγινε πλέον ιδρωμένο και μουχλιασμένο από τον κρύο ιδρώτα της αναμέτρησης. Η άνθρωποι θυσιάστηκαν για χάρη της εξουσίας που την κρύβουν προτάσσοντας μία υποτιθέμενη αγάπη.

Ε λοιπόν αντιτίθεμαι σε τέτοιου είδους πρακτικές. Γιατί κύριοι μου ο λαός κουράστηκε από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Τρία πράγματα ζητά ο λαός πλέον από ένα υποψήφιο : ΜΟΡΦΩΣΗ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Δεν είναι ανάγκη να γίνεται γελωτοποιός σε διάφορα τοπικά δρώμενα ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που όλως τυχαίως ξεπρόβαλαν κατά δεκάδες τον τελευταίο καιρό, μόνο και μόνο γι’ αυτό τον σκοπό). Εάν ήσασταν ορθοί και δίκαιοι στην καθημερινή σας ζωή, και αν δείχνατε έμπρακτα την αγάπη σας για τον τόπο, τότε ο κόσμος θα σας τιμήσει με την ψήφο του.

Τέλος, μία συμβουλή από έναν εν εξελίξει πολίτη. Αποδεχθείτε τον νικητή , όταν βγει, και συμβάλετε στην βελτίωση της ζωής όλων μας. Σας ικετεύω, μην ξεχάσετε όπως ,κάθε χρόνο, τις προεκλογικές σας δηλώσεις. Όλες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν είμαστε ενεργοί πολίτες.

Κατσιγιάννης Φώτης, μαθητής ΓΕΛ Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.