Κάτοικοι του Μαλακασίου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

0 1.273

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων του Μαλακασίου, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε σε συνέχεια της επίσκεψης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη και Σάκη Παπαδόπουλου στο Μαλακάσι. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση του Υπουργού σε σχέση με το δάσος του Μαλακασίου, το οποίο μέσω δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων έχει αποδοθεί στην δικαιοδοσία του Δήμου Μετσόβου.

Όπως ανέλυσε ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων του Μαλακασίου, οι εφαρμοστικές διοικητικές πράξεις των σχετικών δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει να ελεγχθούν, για να διαπιστωθεί κατά πόσο συμβαδίζουν με την δεδομένη νομολογία.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Μαλακασίου, η δικαστική απόφαση εσφαλμένα ερμηνεύτηκε ως απονομή του δάσους στο Δήμο Μετσόβου και στο πλαίσιο αυτό αιτήθηκαν τη συμβολή των βουλευτών και του Υπουργείου για τη διερεύνηση των νομικών και διοικητικών περιθωρίων που υπάρχουν, ώστε να επανεκκινήσει η διαδικασία εξέτασης της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου δάσους.

Οι βουλευτές, επίσης, συζήτησαν με τον Υπουργό για την πρόοδο των έργων που περιλαμβάνονται στα νέα διαχειριστικά σχέδια υδάτων για το Νομό Τρικάλων.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα ωρίμανσης και ένταξης των έργων αυτών στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την επίτευξη αυτών των στόχων, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση δρομολόγησης αυτού του κοινού στόχου, όπως άλλωστε αποκρυσταλλώθηκε και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας.

Τέλος, εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων για τη συγκρότηση και σύγκλιση της επιτροπής για την Κρατική βιομηχανία ξυλείας της Καλαμπάκας, η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καταθέσει στον Υπουργό το πόρισμά της, ώστε να αναζωογονηθεί η δραστηριότητα στην κρίσιμη αυτή παραγωγική δομή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr